Politică

Consiliul Judeţean investeşte iarna peste 1 milion de euro în drumuri

Ziarul de Vrancea
16 nov 2014 1939 vizualizări
Nouă drumuri judeţene vor fi plombate, iar altele 19 vor fi balastate u printre ele nu se află şi drumul de la Urecheşti, unde primarul a cerut “în genunchi” trei camioane cu asfalt de la Marian Oprişan şi Victor Ponta

Consiliulul Judeţean Vrancea a scos la licitaţie lucrări de balastare, întreţinere şi asfaltare estimate la 5,5 milioane de lei, cu toate că iarna bate la uşă. Dacă nu vor interveni contestaţii, încredinţarea contractelor se va face cel mai devreme la finalul acestei luni, ceea ce înseamnă că lucrările se vor face în luna decembrie. Pe nouă drumuri judeţene se vor face plombări pe o suprafaţă totală de 52.200 mp, potrivit anunţului făcut vineri de administraţia judeţeană. Cele nouă drumuri sunt DJ 241 Tănăsoaia – Bogheşti – int. DN 11 A – 300 mp, DN 241 A intravilan Feldioara şi Ocheşeşti – int. DN 11 A, comuna Tănăsoaia şi Corbiţa – 400 mp, DJ 205 J int. DH 205 H – sat Mănăstioara, comuna Fitioneşti – 1.500 mp, DJ 205 B DN 2 M- Vîrteşcoiu – 8.000 mp, DJ 205 C Goleşti – Vîrteşcoiu – 8.000 mp, DJ 202 E Sihlea – Obrejiţa – Tîmboieşti – 5.500 mp, DJ 204 D intravilan sat Vadu Roşca, comuna Vulturu – 4.500 mp, DJ 204 D intrare sat Vulturu – int. DN 23 comuna Vulturu – 4.000 mp, DJ 204 D intravilan sat Hînguleşti, comuna Vulturu – 3.000 mp, DJ 205 R Gologanu – Coteşti – 8.000 mp, DJ 204 G Bilieşti – int. DJ 204 D, comuna Bilieşti- 2.500 mp. Valoarea estimată a contractului este de 2,3 milioane lei, potrivit anunţului postat pe Serviciul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Data limită de depunere a ofertelor este 27 noiembrie 2014. Un al doilea contract este realizarea de lucrări de întreţinere a drumurilor pietruite aflate în administrarea CJ Vrancea prin adăugarea balast între 300 mc şi 700 mc/km. Lungimea totală a sectoarelor de drum pe care se vor executa lucrări de întreţinere se ridică la 129,22 km, pe 19 drumuri judeţene. Valoarea estimată a contractelor este de 3,3 milioane de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 3 decembrie. (M. BOICU)

Se căută o groapă! O găsiţi la Urecheşti!

Primarul comunei Urecheşti, democrat-liberalul Nicu Bratosin, are o rugăminte specială pentru unul dintre candidaţii la funcţia supremă în stat. După ce ani de zile locuitorii comunei Urecheşti şi-au rupt maşinile în gropile de pe drumul judeţean 205 B, acum, edilul speră că cineva se va gândi şi la simplii cetăţeni. Primarul Nistor Bratosin a scris pe un panou că îl roagă pe Victor Ponta “în genunchi” să îi dea trei camioane de asfalt pentru DJ 205 B şi asta după ce, în urmă cu două săptămani, a marcat cu "PSD - Puterea Satului Domină" toate gropile din drumul judeţean care trece prin comună. Rămâne de văzut dăcă se vor găsi bani şi pentru o comună condusă de un primar aflat la un alt partid decât cel care guvernează România. Deocamdată, pentru plombările de acum nu a fost trecut în program şi drumul care trece prin Urecheşti. Înainte de primul tur al alegerilor, primarul Urecheştiului şi localnicii au vopsit gropile din drumul judeţean  şi au plantat flori în ele. (D. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.