Politică

Înainte de turul doi la prezidenţiale, Bacinschi fuge în Republica Moldova

Iulia Crețu
28 oct 2014 1487 vizualizări
O delegaţie de la Focşani va participa, în perioada 7-10 noiembrie, la manifestările dedicate Zilelor oraşului Orhei, Republica Moldova.

Din delegaţie vor face parte primarul Decebal Bacinschi, patru consilieri municipali, ce vor fi desemnaţi în cadrul şedinţei ordinare de mâine, dar şi 37 de membri ai Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”. Deplasarea oficialilor focşăneni coincide cu perioada de dinaintea turului doi al alegerilor pentru preşedinţia ţării. România votează pe 16 noiembrie. “Având în vedere relaţiile de prietenie şi de cooperare între cele două localităţi precum şi faptul că proiectele culturale şi de stabilire de relaţii internaţionale cu alte comunităţi sau instituţii similare au fost întotdeauna o prioritate a administraţiei locale, propunem participarea unei delegaţii oficiale a Municipiului Focşani şi a Ansamblului Folcloric «Ţara Vrancei»”, se arată în raportul ce însoţeşte proiectul de hotărâre. Deplasarea spre Orhei, care este la o distanţă de 284 km de Focşani, se va face cu autocarul. Cheltuielile necesare deplasării se ridică la 20.000 lei, bani ce provin de la bugetul local. Cei care fac deplasarea vor beneficia şi o diurnă de 76 de dolari. De cazare şi masă în Orhei se ocupă moldovenii. De precizat că o delegaţie din oraşul Orhei, în frunte cu viceprimarul oraşului, Ala Savin, a participat în vară la Zilele municipiului Focşani, ocazie cu care s-a lansat prezenta invitaţie. Oraşul Orhei este situat în partea centrală a Republicii Moldova, la 48 km spre nord de Chişinău, pe malul râului Răut. Este centrul administrativ al raionului Orhei, are o populație de 33.600 locuitori, fiind al 9-lea oraş ca mărime din Republica Moldova. Numele oraşului, care vine din ungurescul vár A hely (cetate A loc), însemnând "locul unde era o cetate", se trage de la ostaşii secui pe care voievozii Moldovei îi stabilisera aici în drumul tătarilor, care stăpâniseră cetatea între 1224 şi 1359. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.