Politică

Consiliul Judeţean împarte astăzi banii de rectificare

Mihai Boicu
14 oct 2014 1637 vizualizări
Primăriile din judeţ au primit sarcina să raporteze la Prefectura care este situaţia aleşilor care şi-au schimbat partidul după "ordonanţa traseiştilor"

Consiliul Judeţean Vrancea se întruneşte astăzi într-o şedinţă cu miză mare pentru aleşii locali din judeţ, întrucat astăzi se va vedea cine dintre primari ar putea trece la putere ca urmare a ordonanţei guvernului Ponta care permite pentru 45 de zile migrarea politică a aleşilor locali. În funcţie de modul în care Marian Oprişan va împărţi banii judeţului este posibil să asistăm la migrarea unor primari ai opoziţiei la putere. În urma alegerilor din vara anului 2012, PSD avea 45 de primari, PNL 14, PDL 9, în vreme ce patru au fost independenţi dar recuperaţi de social-democraţi imediat după alegeri. Miza este însă şi stabilirea unor majorităţi în consiliile locale, cum este la Andreiaşu de Jos, acolo unde există o stare conflictuală de mai mult de doi ani şi unde au fost organizate alegeri parţiale care nu au rezolvat problema. Revenind, Consiliul Judeţean Vrancea a primit pentru drumuri judeţene şi comunale 12,45 milioane lei, 9,2 milioane lei pentru echilibrarea bugetelor locale şi 7,7 milioane lei pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor. Ca de obicei, cei mai mulţi bani vor merge la primarii partidului de guvernămant, iar cei din opoziţie vor prinde “resturile”. Astăzi se vor vedea şi dacă vor fi primari care vor trece la putere, în funcţie de sumele pe care le vor primi. În teritoriu, se pare că PP – DD a pierdut cei mai mulţi consilieri locali, care au ales să plece la UNPR în marea lor majoritate. Primăriile au primit sarcina să raporteze la Prefectură care este situaţia aleşilor care şi-au schimbat partidul în intervalul de timp permis de OUG 55/2014. La şedinţa de astăzi a CJ se va vota şi preluarea de la Focşani a suprafeţei de 50,91 hectare pentru construirea unui parc industrial în zona cartierului Mîndreşti, darea în administrarea Ministerului Dezvoltării a unui teren de 13.601 mp pentru construirea unui bazin de polo, dar şi preluarea taberelor de copii de la Gălăciuc, Coteşti şi Soveja de la Ministerul Turismului şi Sportului. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
agapie gicu, acum 3472 zile, 13 ore, 58 minute, 2 secunde
Poate ne da si noua ceva,ca primarul nu stie sa faca presiuni!!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.