Politică

Primăriile pot cere bani pentru plata datoriilor

Mihai Boicu
10 oct 2014 1907 vizualizări
Primăriile pot cere la Finanţe, pană pe 20 noiembrie, bani pentru achitarea restanţelor înregistrate la 30 septembrie u sumele nu pot fi mai mari decat datoriile pe care le au u la rectificarea bugetară s-au alocat 600 de milioane cu această destinaţie

Unităţile administrativ teritoriale interesate pot solicita sume defalcate din TVA pană la 20 noiembrie, potrivit OUG 59/2014, cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2014, iar sumele neachitate pentru care se face compensarea sunt cele înregistrate la 30 septembrie. Potrivit OUG 9/2014 şi OUG 59/2014, pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor pe anul 2014, s-a alocat suma de 600 milioane lei în scopul achitării plăţilor restante pentru primării, instituţii publice şi spitatelor publice la data de 30 septembrie. Aceşti bani sunt destinaţi achitării obligaţiilor de plată rezultate din relaţiile cu furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări, sume neachitate furnizorilor care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice în sistem centralizat pe baza deconturilor justificative, înregistrate la data de 30 septembrie, pentru acoperirea diferenţei dintre preţul reglementat al energiei termice livrate populaţiei şi preţul de facturare al energiei termice livrate populaţiei, diminuate cu plăţile efectuate la data cererii; obligaţii de plată faţă de bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat sau bugetele fondurilor speciale. Suma repartizată va fi utilizată exclusiv pentru plata obligaţiilor restante la data de 30 septembrie.

Ce documente sunt necesare pentru a cere bani

Cererile pentru alocarea sumelor se depun de către unităţile/subdiviziunile administrativ –teritoriale la direcţiile regionale ale finanţelor publice/administraţiile judeţene ale finanţelor publice pană la data de 20 noiembrie, însoţite de următoarele documente: situaţia obligaţiilor de plată către furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări şi/sau către furnizorii care prestează serviciul public de producere, transport şi distribuţiei a energiei termice în sistem centralizat; certificatele de atestare fiscală ale solicitanţilor; acordări încheiate între unităţile/subdiviziunile administrativ – teritoriale şi furnizorii de bunuri, servicii sau lucrări; cerere privind introducerea unui control de tip preventiv, organizat şi exercitat de Ministerul Finanţelor Publice, prin structurile descentralizate, asupra operaţiunilor ordonatorilor principali de credite ai bugetelor locale efecutate în vederea utilizării sumelor alocate, aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice. “Important! Sumele destinate achitării obligaţiilor de plată restante care fac obiectul cererilor depuse de solicitanţi nu pot fi mai mari decat obligaţiile fiscale restante pentru stingerea cărora se utilizează, rezultate din certificatele de atestare fiscală”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vrancea. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.