Politică

Militarii din Focşani se pregătesc alături de camarazi din Marea Britanie şi SUA

Raluca Manolache
7 oct 2014 1340 vizualizări
Timp ce două săptămani, militarii se instruiesc în poligonul Smardan alături de militari din cadrul armatelor Marea Britanie şi S.U.A. Militarii din Focşani se află la instruire în poligonul Smardan.

Peste 1.000 de militari din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” participă în următoarea perioadă la exerciţiile tactice cu trupe în teren şi cu trageri de luptă „Danube Express 14” şi „Platinum Lynx 15-02”, instruiri ce se desfăşoară în Poligonul Smârdan din judeţul Galaţi. Timp ce două săptămani, militarii se instruiesc alături de militari din cadrul armatelor Marea Britanie și S.U.A. „Avem posibilitatea să ne instruim într-o manieră integrată, iar aceste două exerciţi reflectă disponibilitatea membrilor aliaţi NATO de a se pregăti în comun şi a se disloca în timp foarte scurt. Avantajul de a ne instrui împreună este acela de a crea un grad de interoperabilitate sporit. Putem pune în aplicare acele proceduri comune pe care să le vedem dacă funcţionează şi să le validăm. Nu în ultimul rând avem posibilitatea de a exersa capacitatea de comandă-control într-un mediu multinaţional", a precizat directorul exerciţiului ”Danube Express 14”, colonelul Ciprian Marin, locţiitorul comandatului Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.


Antrenament pentru câmpul de luptă real

Exerciţiul se desfăşoară sub forma unui scenariu fictiv. ”Dorim să ne împărtăşim reciproc experienţele profesionale pentru o instruire cât mai apropiată de câmpul de luptă real. Este pentru prima dată când ne instruim alături de militari români din acest batalion şi ne dorim ca în poligonul din Smârdan să reuşim să ne îndeplinim toate obiectivele de instruire propuse," a declarat comandantul companiei de Infanterie Marină, căpitanul Alexander Luedtke. Şi comandantul companiei britanice, maiorul Jon Ayre, a ţinut să precizeze că „în cadrul acestui exerciţiu ne vom antrena pe baza unui scenariu tactic care ne oferă condiţiile de instruire cat mai apropiate de mediu operaţional. Pentru noi este o ocazie excelentă de a ne antrena în acest mediu interoperabil, multinaţional care ne permite o trecere excelentă către exerciţiul Jaguar-14, care se va desfăşura în perioada imediat următoare. Suntem deosebit de bucuroşi de a ne instrui alături de militarii români şi americani. Este pentru prima dată în ultimii cinci ani când miliarii britanici se instruiesc alături de militarii români şi acest fapt constituie un motiv în plus să acordăm o importanţă deosebită acestui exerciţiu". (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.