Politică

Ordonanţa traseiştilor loveşte şi la CJ UNPR ia încă doi consilieri, la PDL se anunţă noi plecări

Mihai Boicu
2 oct 2014 3130 vizualizări
Aurel Bacu, consilier local în CL Focşani, şi consilierul judeţean Ticu Lazăr au trecut de la PP - DD la UNPR u Bacu a spus că nu vrea să stingă lumina la partidul lui Dan Diaconescu, la o săptămana după ce-şi declara iubirea pentru PP-DD u la PDL, consilierul judeţean Constantina Negoiţă a spus că se mai gandeşte pană luni dacă pleacă la PC u colegul său, Valerică Panciu ar putea activa ca independent după ce a fost sancţionat pentru lipsa de activitate de la Panciu

Deputatul Neagu Murgu nu stă degeaba în UNPR şi îşi reface oastea de pensionari militari cu care mărşăluia sub stindardul PP – DD. După ce a dezertat şi s-a dus sub comanda generalului Gabriel Oprea, parlamentarul a început să îi aducă pe foştii săi colegi la progresişti, care s-au dovedit a fi în această perioadă cei mai mari racolatori de traseişti. Ieri, Neagu Murgu a anunţat că au făcut stanga împrejur şi au plecat de la PP – DD la UNPR consilierul local focşănean Aurel Bacu şi consilierul judeţean Ticu Lazăr. „Le mulţumim tuturor consilierilor şi simpatizanţilor care au dorit să vină alături de această nouă echipă. Împreună ne dorim să fim alături de comunităţile locale şi să îi (greşeala aparţine deputatului – n.r.) sprijinim în proiectele demarate”, a anunţat Neagu Murgu. Fostul ofiţer de aviaţie a decolat din PP – DD şi a aterizat  în curtea UNPR la sfarşitul anului trecut.

Bacu a aprins lumina la partid, dar nu a mai stins-o

Aurel Bacu şi Ticu Şi Ticu Lazăr este de ieri consilier UNPR la Consiliul Judeţean, părăsind PP-DD

Lazăr au rezistat în opoziţie şi au apărat „idealurile” PP – DD doar cat timp li s-a interzis să plece. În momentul în care s-a dat liber la traseism, cei doi foşti militari au trecut rapid în tabăra „inamicului” aflat la putere. Aurel Bacu a anunţat ieri pe Facebook că a schimbat ieri partidul. „În ultima perioadă, motivele care m-au determinat să plec din PP – DD le-au depăşit net pe cele care ar fi trebuit să mă facă să răman. Eu am fost unul din cei care «am aprins lumina» în PP – DD, dar nu îmi doresc să fiu şi printre cei care o sting. Urez numai bine foştilor colegi şi promit că, din noua postură, pot să fac mai mult pentru cei care m-au votat”, a spus Aurel Bacu. Ca un demn reprezentant al clasei politice autohtone, acesta anunţa pe 19 septembrie că va reprezenta cu „demnitate” votul focşănenilor în CL. „Se împlinesc astăzi trei ani de cand pe scena politică romanească s-a legalizat funcţionarea PP – DD. Ca unul din cei mulţi implicaţi în acţiunile partidului, încă de la începuturi, atat înainte, cat şi după 19 septembrie 2011, îmi exprim speranţa că, contrar tuturor celor întamplate în cei trei ani, spiritul şi idealurile PP – DD – iste vor continua să existe. Personal, voi continua să reprezint cu demnitate votul focşănenilor care m-au trimis în Consiliul Local al municipiului vrancean”, a spus Bacu pe 19 septembrie.

Doi consilieri judeţeni PDL ar putea schimba partidul

Constantin Negoiţă, preşedinta femeilor democrate, se gandeşte pană luni dacă pleacă din PDL la PC

UNPR a ajuns, prin cele două racolări, la cinci aleşi în CL Focşani şi la doi în CJ. În legislativul judeţean a fost de la început în randurile progresiştilor Bogdan Ionuţ Nica. PP – DD mai rămane cu trei consilieri judeţeni: Jenică Bordeanu, George Petric şi Valentin Jaravete. În CJ se anunţă în curand noi modificări ale componenţei, iar partidul care va pierde este PDL, aflat în alianţă cu PNL. Constantina Negoiţă, preşedinta femeilor democrate, este dată ca aproape sigură în PC, în timp ce Valerică Panciu se pare că va fi independent, postură care îi permite să plece la ce partid vrea. Constantina Negoiţă are o vechime de 24 de ani în PDL şi carnetul cu numărul trei, iar plecarea ei poate părea suprinzătoare din acest punct de vedere. Şefa organizaţiei de femei din PDL a confirmat că ar putea pleca la PC, dar ar putea să se şi răzgandească. Ea are probleme la Şcoala Sanitară pe care a condus-o şi unde este contestată în funcţia de lider. „Vreau să mă mai gandesc dacă plec, am termen pană luni să iau o decize. Nu mă mai regăsesc în echipa de conducere de la noi de la ora actuală. Am avut incidente cu cateva persoane, dar mă mai gandesc dacă plec”, a spus Constantina Negoiţă. Valerică Panciu nu a putut fi contactat pentru a confirmat sau infirma plecarea sa, dar zvonuri despre debarcarea lui au circulat în ultima vreme. Mai mult, unii colegi de pe partea dreaptă a politicii au încercat să-l convingă să nu dezerteze, fiind surprinşi la discuţii în diferite localuri.

Panciu a fost acuzat de inactivitate

Costică Neaţă, preşedintele PDL, s-a declarat surprins de posibila plecare a Constantinei Negoiţă şi spune că acesta nu a fost supărată cu nimic. „Este o perioadă în care trebuie să ne suportăm aşa cum suntem şi ne găsim părţile bune, nu cele urate, cele slabe”, a menţionat, cu „subînţeles”, şeful PDL. Cat despre Valerică Panciu, o posibilă plecare se leagă de faptul că a fost sancţionat cu privire la activitatea organizaţiei de la Panciu. „Este o decizie a Biroului Permanent Judeţean de acum vreo două luni şi jumătate prin care a a primit mai multe sancţiuni ca urmare a unor abateri pe linie de partid. Probabil că aceste sancţiuni l-au nemulţumit. Sancţiunile au fost aplicate, ele trebuie confirmate de Consiliul de Coordonare Judeţean. Sancţiunile au mers pană la aprobarea excluderii din partid”, a declarat Costică Neaţă. Acesta spune că Valerică Panciu a fost acuzat de colegi de partid de faptul că organizaţia de Panciu nu funcţionează aşa cum ar trebui. „Efectiv unii colegi l-au acuzat că prin activitatea pe care nu a desfăşurat-o organizaţia a căzut faţă de cum era înainte”, a spus preşedintele PDL Vrancea. Şi democrat – liberalul Cornel Negru a fost la un pas să fie sancţionat cu excluderea din CJ, dar pană la urmă s-a revenit la normal. Şi pierderi ar fi nu doar în randul aleşilor locali. Se pare că social democraţii negociază la sange cu un edil liberal din Colegiul de deputat al lui Nini Săpunaru, de pe Valea Milcovului. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
votantul, acum 3487 zile, 1 ora, 33 minute, 49 secunde
Cu asa c0onducere ce sa mai faci? La PDL bate vintul si semne bune pe viitor nu sunt,de ingrijorat nu trebue se ne ingrijoram noi ,ei sa se ingrijoreze caci cumetriile lor se tot strica.Cit despre C citeste integral
tadas, acum 3491 zile, 22 ore, 49 minute, 53 secunde
Cele mai ieftine jucarii si accesorii pentru copii http://tudormic.ro
tradatorii, acum 3492 zile, 1 ora, 47 minute, 46 secunde
Acum se vede cit de luptatori au fost,unii pentru ciolan,altii pentru principiile cu care au intrat in politica,pe care nu le abandoneaza,indiferent de presiunile si promisiunile unor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.