Politică

Adrian Nastase, din nou cu un picior in puscarie

Ziarul de Vrancea
1 oct 2014 1436 vizualizări
Ampla ancheta deschisa la nivel international asupra contractelor incheiate de statul roman cu mari companii in domeniul IT capata conotatii colosale avand in vedere numele grele implicate. In Romania, ministrii care s-au perindat vreme de un deceniu la guvernare, precum si mai multi oameni de afaceri dardaie la propriu dupa ce DNA a redeschis dosarele privind securizarea frontierelor si informatizarea Romaniei. De departe, cel care se teme cel mai mult este Adrian Nastase, abia iesit din inchisoare.Nicolae “Niro” Dumitru, Dorin Cocos, Dinu Pescariu sau Remus Truica sunt alte cateva personaje care, pe langa cei noua ministri implicati in dosarul EADS-Microsoft, intregesc afisul care anunta un megashow marca DNA. Pana la finalizarea dosarului de catre procurori, se poate trage o prima concluzie: contractele pentru licente au fost suplimentate in ani electorali, pe final de mandate.

 

Direct vizate de investigatia internationala sunt corporatiile Microsoft si Fujitsu – cei mai importanti subcontractori ai EADS in proiectul privind securizarea frontierelor.  Astfel, doua anchete  – una derulata de procurorii austrieci si cealalta de Departamentul de Stat al SUA – demasca tesatura de relatii prin care sume fabuloase au fost dirijate de guvernele de la Bucuresti, in ultimii zece ani, catre Microsoft si Fujitsu Sistems Technology.

 

Cititi intreg articolul pe:www.enational.ro

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.