Politică

PSD-ul, obligat să scoată bani pentru ENET în campania electorală

Iulia Crețu
29 sep 2014 1566 vizualizări
In aşteptarea unei sume alocate de Guvern, ENET-ul a fost salvat, încă o dată, momentan, de o recapitalizare de la bugetul local în valoare de 8 miliarde lei vechi, votată săptămana trecută

ENET Focşani va atarna de gatul pesediştilor ca o piatră de moară în această campanie electorală pentru prezidenţiale. Premierul Victor Ponta este obligat să găsească bani pentru plata o măcar o parte din datoriile imense ale societăţii de termoficare, unitatea fiind ameninţată lunar de furnizorul de gaze, GDF Suez, cu oprirea furnizării gazelor pentru producerea agentului termic. Dacă în această vară apa caldă a continuat să curgă la robinet datorită deselor recapitalizări efectuate de la bugetul local, în iarnă este nevoie de infuzie de capital de la Guvern pentru a ţine populaţia calmă şi la căldurică de alegeri. Şi cum Ponta are nevoie de Marian Oprişan pentru a-i strange voturi, foarte probabil, la rectificarea bugetară se vor da bani şi la ENET. Pană atunci însă, societatea se menţine pe linia de plutire cu ajutoarele date de CL Focşani. La recenta şedinţă a aleşilor municipali s-a votat majorarea capitalului social prin emiterea a 320.000 acţiuni noi a cate 2,5 lei, în valoare de 800.000 lei. La 9 septembrie, ENET înregistra o datorie către GDF Suez în valoare de 7.838.643 lei. “Urmare a acestui fapt, furnizorul de gaze naturale a notificat operatorul privind sistarea gazelor naturale începand cu 22 septembrie. S-a convenit asupra plăţii unei sume de 1,2 milioane lei pană pe 25 septembrie. Întrucat ENET nu dispune de resurse financiare pentru acoperirea acestei sume, se propune majorarea capitalului social. Diferenţa de 400.000 lei va fi achitată de ENET din încasările proprii”, se arată în raportul ce a însoţit proiectul de hotărare votat săptămana trecută de aleşii de la Focşani. Rămane de văzut ce bani se vor găsi la Bucureşti pentru ca ENET să poată intra în iarnă cat de cat acoperit în faţa ameninţărilor furnizorului de gaze. Campania electorală va influenţa atenţia guvernanţilor către CET-ul din Focşani. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
nicu, acum 3467 zile, 15 ore, 46 minute, 8 secunde
inca o data se vede INEFICIENTA enet-ului si proasta inspiratie de a aloca bani europeni,guvernamentali si locali ptr. retehnologizarea acestui muribund.
Al, acum 3468 zile, 14 ore, 13 minute, 26 secunde
Bai hotilor!!!!!nu mai furati din taxele focsanenilor pentru sacul fara fund numit enet.nesimtitilor
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.