Politică

VIDEO!!! Sumele din TVA alocate comunelor în 2015, la nivelul lui 2013

Mihai Boicu
8 sep 2014 1007 vizualizări
Sumele din TVA şi din cotele defalcate pentru anul viitor împărţite localităţilor nu sunt deloc mai mari faţă de cele din 2013, semn că sunt probleme la colectarea birurilor de la populaţie u acest lucru a fost constatat la şedinţa de CJ de Opoziţie, prin vocea pedelistului Emilian Diaconu, lucru care l-a deranjat pe vicele PSD din CJ

Consilierii judeţeni vrânceni au aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consilului Judeţean (CJ), repartizarea sumelor din TVA şi a sumelor din cote din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2015 şi estimările până în 2018. Anul viitor, localităţile din urban vor primi un total de 2.298.000 lei, cea mai mare sumă mergând la Focşani, 601.000 lei. Pe următorii ani, suma estimată oraşelor creşte, însă nu semnificativ. De asemenea, anul viitor, comunelor din Vrancea le este destinată suma totală de 14.388.000 lei. „Prin adresa nr. 23226 din 2014 a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea am fost informaţi de sumele repartizate judeţului Vrancea care vor fi incluse în bugetul propriu al judeţului (27%), precum şi sumele ce urmează a fi repartizate prin hotărâre a Consiliului Judeţean a cotei de 20% (din 73%), influenţată de gradul de realizare a veniturilor proprii, pentru achitarea arieratelor provenite din neplata cheltuielilor de funcţionare şi/sau de capital, în ordinea cronologică a vechimii lor, precum şi pentru susţinerea proiectelor de dezvoltare locală şi pentru proiectele de infrastructură care necesită cofinanţare locală”, se arată în referatul semnat de Dumitru Diţă, director Direcţia Economică din CJ. „... sumele stabilite pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte au fost diminuate în funcţie de gradul de colectare a unor impozite şi taxe locale, realizat în anul bugetar încheiat”, a transmis şi Marian Lungu, şef Administraţia Judeţeană a Finanţelor Vrancea.

Opoziţia acuză PSD: „sumele sunt foarte mici”

Suma repartizată pe 2015 comunelor din Vrancea, cea de 14,3 milioane lei, este la nivelul celei din 2013, după cum a constatat consilierul judeţean democrat liberal Emilian Diaconu. Comentariul său n-a fost pe placul social democraţilor. „Sumele alocate comunelor pentru 2015 sunt la nivelul anului trecut, de 14,3 milioane lei, deşi creşterea PIB pe ţară este prognozată la 2,8%. În rural se alocă aceeaşi sumă, dar per total este o creştere de 2,6%, deşi domnul preşedinte ne spunea că vom avea propuneri mult mai mari. Acestea sunt sume foarte mici, ceea ce denotă că în Vrancea nu s-a colectat foarte bine, iar din TVA s-a obţinut o sumă foarte mică. Ar trebui revăzute sumele pentru comune şi unde sunt probleme, aş prefera ca aceste neajunsuri să fie rectificate înainte de bugetul pe 2015”, a spus Emilian Diaconu. Acestuia i-a răspuns Diţă, care a precizat că sumele sunt preliminarii şi că ar putea suferi modificări până la elaborarea bugetului pe 2015. Comentariul lui Diaconu l-a atins pe Dragoş Bârlădeanu, vice CJ, care a condus şedinţa în lipsa şefului, acesta acuzându-şi colegul că ar face campanie electorală. (Iulia CREŢU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.