Politică

VIDEO!!! Primarul Bacinschi consideră şcolile pregătite pentru nou an

Iulia Crețu
7 sep 2014 1551 vizualizări
Consiliul Local a fost de acord cu mutarea cabinetului medical de la Grădiniţa nr. 16 la intrarea în clădire, pentru a corespunde sanitar u după discuţii între Primărie şi Inspectoratul Şcolar, se pare că în unităţile din Focşani răman cateva clase goale, unde ar putea fi mutaţi copiii din grădiniţele aferente Şcolii 3 şi unităţii de pe Simion Bărnuţiu

Edilul municipiului Focşani este de părere că unităţile de învăţămant vor fi gata şi cu toate avizele obţinute pentru debutul noului an şcolar 2014-2015. În cadrul unei şedinţe extraordinare a CL de ieri, aleşii au fost de acord să aprobe finanţare pentru amenajarea unui cabinet medical la intrarea în Grădiniţa nr. 16, care să corespundă normelor sanitare. “Unităţile şcolare sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar. Ieri (n.r. joi) am avut o discuţie cu IŞJ, am trecut în revistă clasele, numărul de copii, la creşe, grădiniţe, şcoli, licee. Avem totul pregătit şi săptămana viitoare putem începe orele în municipiul Focşani. Pe 14 septembrie cred că totul va fi în regulă, inclusiv autorizaţiile de funcţionare. Singura problemă o avem la Grădiniţa 16, azi (n.r. vineri) am aprobat nişte bani, trebuie să respectăm un circuit. Acum creăm acest cabinet la intrare şi, în cateva zile, obţinem şi autorizaţia de funcţionare”, ne-a declarat primarul. Acesta spune că în unităţile din Focşani sunt locuri atat pentru preşcolari la creşe şi grădiniţe, dar şi pentru elevi la şcoli şi licee.

Primarului nu-i place Grădiniţa de pe Simion Bărnuţiu

Decebal Bacinschi a precizat că-şi doreşte să mute clasele de copii de la Grădiniţa de pe strada Simion Bărnuţiu, considerand că imobilul, o casă veche, nu corespunde cerinţelor. Pentru micuţii înscrişi aici sunt soluţii, însă clasele noi nu vor fi gata la primul clopoţel. “Avem suficiente locuri, avem 9-10 clase goale şi dorim să luăm mobilier, astfel încat atunci cand se va pune problema mutării unor unităţi, cum e grădiniţa care funcţionează la Şcoala nr. 3, care va intra în reabilitare, să-i putem muta. Dorim să găsim o soluţie şi pentru Grădiniţa de pe Simion Bărnuţiu, pentru că nu-mi place această clădire, nu prezintă, din punctul meu de vedere, siguranţă, din punct de vedere al rezistenţei în caz de seism şi sunt condiţii insalubre, fiind o casă veche de 100 de ani. Ţinand cont că avem aceste locaţii foarte bine pregătite, ar fi păcat să nu-i mutăm pe copii aici. Mutarea o vom face pe parcursul anului şcolar, funcţie de cum vom mobila, amenaja, va mai trebui să mai zugrăvim, să mai montăm nişte obiecte sanitare”, a completat edilul.

Mai e de lucru la terenul de sport al Şcolii nr. 7

Primarul este de părere că bugetul local s-a achitat de sarcini în mod onorabil în privinţa igienizării şi amenajării claselor de curs. Totuşi, Bacinschi a recunoscut că educatorii şi învăţătorii, de dragul de a individualiza sălile, uneori cer bani de la părinţi, lucru cu care nu este de acord, dar nici nu l-a interzis clar. “Noi credem că am alocat suficienţi bani unităţilor de învăţămant pentru aceste acţiuni, dar întotdeauna fiecare învăţător şi educator vrea să fie altfel decat cum este şi atunci încearcă să mai obţină bani de la părinţi. Nu am fost niciodată de acord cu astfel de lucruri”, a concluzionat edilul. Bacinschi a mai spus că ar mai trebui finalizată investiţia de la Şcoala nr. 7, unde trebuie asfaltată curtea şi amenajat terenul de sport şi dată la gata lucrarea din Sud, de pe Aleea 1 Iunie, care trece prin faţa celor patru unităţi de învăţămant din zonă, strada fiind mărită prin intrarea în spaţiul verde al unităţilor. Aici, în aceste zile se montează gardurile despărţitoare. (Iulia CREŢU) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
cristea, acum 3514 zile, 21 ore, 31 minute, 8 secunde
Asta ar cam fi prioritar in munca primariei . Dar primaria isi trimite administratorii de asociatii de locatari , cu caietele in mana , sa stranga adeziuni ptr Victor Ponta . e normal asta ? a inceput citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.