Politică

PONTA, ÎN CĂUTAREA BANILOR PIERDUŢI

Ziarul de Vrancea
2 sep 2014 887 vizualizări
Însoţit de un întreg alai de miniştri şi oameni de afaceri, premierul Victor Ponta se află într-o vizită oficială în China. Scopul declarat - "vânarea" investitorilor chinezi, mai ales în domeniul infrastructurii şi energiei, în condiţiile în care România, incapabilă să atragă fondurile europene, are nevoie acută de bani. Chinezii ar veni în România cu bani, dar şi cu condiţiile lor: să nu participe la licitaţii şi să discute „ca de la guvern la guvern”, fapt ce contravine normelor europene. Vicepremierul Dragnea nu şi-a ascuns o părere de rău în negocierile cu chinezii, arătând că uneori şi românilor le vine greu să se conformeze birocraţiei şi regulilor impuse de Bruxelles. Pe lista firmelor participante la întâlnirea de la Beijing s-a aflat, potrivit Mediafax, China Communications Construction Company Ltd. (CCCC), care s-a înscris în cursa pentru concesiunea a două autostrazi în România, Comarnic-Braşov şi Craiova-Piteşti, însă s-a retras din licitaţia pentru prima. Gândul a scris că CCCC a fost implicată în vara anului 2011 într-un scandal privind practici frauduloase în cadrul unui proiect de infrastructură rutieră în Filipine. În ce priveşte construcţia de autostrăzi, prezenţa companiilor chineze în Uniunea Europeană nu este una care să se facă remarcată, ci dimpotrivă. În afară de eşecul unei firme chineze la construirea unei autostrăzi în Polonia, chinezii au mai ajuns doar în Muntenegru şi Macedonia, dar nici un kilometru de autostradă nu a fost încă realizat.

Citiţi  întreg articolul pe:www.gandul.info


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.