Politică

Încă un traseist: deputatul Florin Secară a trecut la UNPR

Ziarul de Vrancea
26 aug 2014 4683 vizualizări
La o săptămană după Laurenţiu Ţigăeru, şi Florin Secară s-a hotărat să treacă la masa deciziilor, după cum s-a exprimat u motivele invocate: valorile comune cu foştii militari înscrişi în UNPR şi faptul că poate face mai multe lucruri de la putere u chiar dacă a trecut prin trei partide, Florin Secară nu se consideră un traseist, în timp ce fostul lui coleg Costică Porumboi spune că acesta şi-a făcut “treaba” în PMP şi a plecat

Deputatul Florin Secară s-a “înrolat” în UNPR, partid în care spune că a găsit multe valori comune, pentru că mulţi politicieni conduşi de generalul Gabriel Oprea sunt foşti militari de carieră. Nu ştim dacă UNPR a adus vreun proges Romaniei, dar cert este că într-un interval scurt de timp partidul a progresat în Vrancea de la zero parlamentari la trei aleşi. Doar PSD mai depăşeşte UNPR, cu trei deputaţi şi un senator. Mai întai, partidul vicepremierului Gabriel Oprea l-a luat pe Neagu Murgu de la PP – DD, fost militar, apoi pe Laurenţiu Ţigăeru Roşca de la PNL, “prieten” cu Oprea, iar acum pe Secară, fost militar. Acesta a fost ales în anul 2012 deputat PDL în Colegul nr. 6 Adjud, partid pe care l-a părăsit la începutul acestui an şi a ales PMP. Parlamentarul a fost văzut mai tot timpul în preajma Elenei Udrea, după care a plecat brusc din partid în urmă cu puţin timp, invocand motive personale.
 

“Vreau să stau la masa deciziilor”
 

Florin Secară invocă, în mare, aceleaşi motive ca mai toţi parlamentarii care îşi schimbă partidul, în general pentru a trece la putere. “Am văzut ce se întamplă, am analizat echipa UNPR şi am văzut că sunt multe persoane cu un trecut ca al meu, de militar. Mi-am dat seama că împărtăşesc cu cei din UNPR un sistem de valori comun”, a arătat parlamentarul. De precizat că acesta va activa în grupul PSD din Camera Deputaţilor, după cum a anunţat UNPR într-un comunicat de presă. Deputatul ajunge la putere după ce a fost un critic aspru al conducerii judeţene şi a acuzat PDL că a făcut înţelegeri cu PSD şi Marian Oprişan, pe care l-a numit "Şuţu", atunci cand a plecat din acest partid. Acum însă, Florin Secară spune că de la masa deciziilor poate schimba mai multe lucruri. “Eu răman în continuare acelaşi ca şi pană acum, dar consider că pot schimba multe lucruri în ţară, în judeţ, nu stand în spatele mesei, departe de cei care iau decizii. Vreau să stau la masa celor care iau decizii şi să arăt că pot să construiesc şi să schimb multe lucruri”, spune deputatul. Florin Secară adaugă că afacerile îi merg bine şi că nu are nimeni ce să-i ofere din acest punct de vedere. Parlamentarul susţine că poate schimba multe lucruri la nivel de judeţ prin dialog cu toată lumea şi că îşi va face o listă cu probleme pe care să le discute la nivel local.

Costică Porumboiu spune că PSD că a făcut o “achiziţie proastă”
 

Fostul preşedinte PMP Vrancea, Costică Porumboiu, îndepărtat din organizaţie inclusiv pe motiv că dădea LIKE-uri pe Facebook la materiale care criticau partidul, a avut o reacţie virulentă la adresa deputatului „trădător” pe pagina de socializare, după apariţia articolului care anunţă intrarea în „armata” UNPR a deputatului. Acesta este descris ca avand probleme psihice şi de comunicare. Mai mult, fostul preşedinte PMP consideră că de fapt deputatul nu a trecut la UNPR, ci la PSD şi că cei care l-au acceptat au făcut o alegere proastă. „Da, nu-i o noutate, s-a înscris în PSD....aşa, mai pe ocolite. Nu-i o noutate, cum spuneam, pentru mine, mă aşteptam la acest pas. Acest Secară a venit în PMP şi-a desăvarşit misiunea (a distrus o ehipă care era construită pe anumite principii cu oameni noi, care nu au mai fost în politică) apoi a numit un nou conducător de mucava; nu-i de mirare ca toţi "politicienii” din Vrancea se închină la Oprişan, "caractere nu glumă”. Le transmit celor de la PSD că au făcut o proastă achiziţie, Secară avand mari probleme de comunicare cat şi psihice, veţi vedea”, concluzionează Costică Porumboiu, fostul coleg de partid al deputatului. Legat de aceste acuzaţii, Florin Secară a spus că nu are ce comenta şi că nu se complică să îl dea în judecată pe Costică Porumboiu. “Culmea ironiei, cine aruncă cu piatra. Poate nu reţin eu bine, dar omul acesta nu a fost în PNL, PDL, PMP? Cine stă să arunce cu piatra ... Ar trebui să pun avocat, să îl dau în judecată, dar nu are sens”, a spus Florin Secară.  (Mihai BOICU, Aurelian IVAN)

Iată de declaraţii haioase a făcut deputatul Secară în scurta sa carieră de opozant:

“Am luat hotărarea să mă alătur Partidului Mişcarea Populară din respect pentru oamenii care m-au trimis în Parlament. Am intrat în politică pentru a duce mai departe proiectele începute de preşedintele Traian Băsescu, ori nu puteam să fiu consecvent decat trecand la PMP.  (...)  Răman prieten cu foştii mei colegi din PDL, mai puţin cu conducerea centrală şi în special cu cea a organizaţiei locale din Vrancea, cărora trebuie să le spun că nu se poate să continue înţelegerile pe sub masă cu USL şi cu Marian Oprişan. A contat foarte mult faptul că la conducerea PDL Vrancea îşi fac loc pe zi ce trece oamenii lui Oprişan..”, declara parlamentarul pe 31 ianuarie.

 “Nu doresc să dezintegrez PDL, dar fac apel către colegii cu care m-am înţeles bine, dar şi către oamenii care cred în valorile de dreapta, pentru a se alătura PMP, pentru a putea să răsturnăm dictatura lui Oprişan şi a lui Săpunaru, în Vrancea. Sunt probleme în PDL, acolo unde conducerea este asigurată de Oprişan, prin oamenii pe care şi i-a trimis. Cred şi sper ca măcar în al 12-lea ceas, foştii mei colegi să ia atitudine şi să elimine aceste elemente useliste trimise pentru a discredita Opoziţia.”, a spus Secară pe 5 februarie 2004.

„DNA pare să deschidă în aceste zile ofensiva decisivă împotriva armatei baronilor locali, aceştia constituind «hard power»-ul PSD. Fără baroni precum Nicuşor Constantinescu, Marian Oprişan sau Liviu Dragnea, PSD ar fi ca Rusia fără armată şi fără Gazprom”, spunea Secară în martie.

 

 

26.08.2014 ORA11,30: Deputatul Florin Mihail Secara s-a inscris in UNPR

  Deputatul Florin Mihail Secara a devenit membru al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei (UNPR), informeaza un comunicat al acestei formatiuni, citat de Agerpres.
Florin Mihail Secara a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 41 Vrancea, colegiul uninominal nr. 6.

Conform site-ului Camerei Deputatilor, el a activat in grupul parlamentar al Partidului Democrat Liberal pana in februarie 2014, dupa care a devenit deputat neafiliat.

Din aprilie 2013, Florin Mihail Secara face parte din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala a Camerei Deputatilor.

Potrivit comunicatului UNPR, deputatul Secara isi va desfasura in continuare activitatea parlamentara in cadrul grupului PSD din Camera Deputatilor.

www.hotnews.ro

Citiţi şi:VIDEO!!!Ţigăeru a plecat la UNPR, Săpunaru îl aşteaptă înapoi



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
Pt d-l Porumboiu, acum 3523 zile, 21 ore, 51 minute, 3 secunde
Ar trebui ca d-l Porumboiu sa revina la reflexe de bun simnt, ca se cunoaste ce marfa e !Se vede ca are o modesta functionare a inteligentii si cu descernamant blocat. Se prea supra apreciaza sa lase citeste integral
WWW, acum 3523 zile, 23 ore, 8 minute, 40 secunde
Costica Porumboiu este un frustrat care nu a avut loc nicaieri si nici nu va avea loc vreodata. Sa stea in banca lui ca oricum nu reprezinta nimic. A furat si el un pic de la Metex si acum o face pe citeste integral
Doru, acum 3523 zile, 23 ore, 24 minute, 6 secunde
Un mancator de rahat...eram in sala cand a vorbit in fata celor de la Miscarea populara...si ce indignat si inversunat vorbea impotriva lui Oprisan!!! Oameni de nimic...la alegererile viitoare dispare citeste integral
AxiOLOGU`, acum 3524 zile, 8 ore, 47 minute, 28 secunde
"Secară s-a “înrolat” în UNPR, partid în care spune că a găsit multe valori comune, pentru că mulţi politicieni conduşi de generalul Gabriel Oprea sunt foşti militari de citeste integral
Vigilentul, acum 3524 zile, 9 ore, 33 minute, 44 secunde
Se-Cara are nume predestinat,asa ca pina termina mandatul de deputat o sa mai vedem surprize......
XXXX, acum 3524 zile, 14 ore, 4 minute, 30 secunde
Calul raios trage la copacul scortos. Spurcaciuni greu de definit cu chip de oameni!!
lars, acum 3525 zile, 5 ore, 53 minute, 17 secunde
genul asta de oameni te face sa URASTI la propriu tot ce inseamna politica in romania!greata,greata,voma profunda,efectiv nu am cuvinte!pina mai ieri suduia,balacarea,se strimba la psd,unpr si citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.