Politică

Domnule Prefect, dar cu Facebook-ul ce-aţi avut?

Mihai Boicu
20 aug 2014 2066 vizualizări
Instituţia Prefectului pare să intre într-o eră a non - comunicării. Prefectul Nicuşor Halici închide încet încet porţile dialogului cu presa, dar şi cu cetăţenii.

 Ultima ispravă a acestuia este închiderea contului de pe Facebook al Prefecturii, deschis în timpul fostului prefect Octavian Vieru şi apoi folosit intens de către Cătălin Kanty Popescu, în prezent şeful Cancelariei Prefectului. Aici erau postate fotografii şi videoclipuri de la toate evenimentele din Prefectură, fiind o sursă de informaţii pentru cei care voiau să afle unele amănunte despre activitatea instituţiei. Nicuşor Halici nu a vrut să continue această tradiţie a transparenţei pe Facebook. Un alt detaliu care întăreşte impresia că Prefectura vrea să ţină presa departe a fost acela că luni a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă la Prefectură, care nu a mai fost anunţată presei, aşa cum se întampla pană acum. Din păcate, comportamentul noului prefect Nicuşor Halici începe să semene cu cel al fostului prefect PSD George Băeşu, cumătrul lui Marian Oprişan, care, înainte de 2004, nu lăsa presa neînregimentată PSD să intre în Prefectură. O altă asemănare a fost că, la fel ca în acele vremuri, actualul prefect le-a cerut demisia şefilor de instituţii care au fost susţinuţi de alte partide să ajungă în funcţii. Cu toate că a fost solicitat să ofere declaraţii pe această temă, răspunsul reprezentantului guvernului în Vrancea s-a lăsat aşteptat. Nu însă şi în presa aservită PSD unde, după ce s-a aflat că Ziarul de Vrancea va relata despre întalnirile de "gradul 0" de la Prefectură. Oficiosul PSD a relatat că, de fapt, directorii cărora li s-a pus în faţă varianta “demisia sau demiterea” ar fi fost chemaţi pentru prezentarea unui banal raport de activitate. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
cetateanul, acum 3530 zile, 23 ore, 25 minute, 32 secunde
Se aude ca unii dintre directorii de deconcentrate ar fi sesizat DNA-ul pentru presiunile si amenintarile care le-au primit de la proaspatul prefect. Cica tel. ar fi ramas in antecamera de la citeste integral
saracul, acum 3531 zile, 40 minute, 35 secunde
ce costum aveti d-nule prefect ! veti avea un puf ..d-nule ,.. ! sa-l dam jos, ,.....prea infect!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.