Politică

Vrancea are cu ce se mandri: are singurul baron din regiune în funcţie!

Mihai Boicu
13 aug 2014 3594 vizualizări
In timp ce Nicuşor Constantinescu şi Bunea Stancu au fost suspendaţi din funcţii, în cazul lui Marian Oprişan nu s-a reuşit suspendarea nici măcar a permisului de conducere

Cad baronii ca popicele pe langă Marian Oprişan, care stă neclintit în funcţie, cu tot cu procesul cu DNA care stă de ani buni prin instanţe. Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea şi al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din Romania (UNCJR) este acum cel mai tare baron din regiunea de Sud – Est, după ce cel puţin la fel de consacraţii Bunea Stacu, de la Brăila şi Nicuşor Constantinescu, de la Constanţa, au rămas fără funcţii, cel puţin temporar. Aceştia au fost suspendaţi din funcţii de prefecţii judeţelor respective, din cauza problemelor pe care le au cu procurorii anticorupţie. Şi Radu Mazăre, primarul Constanţei, s-a ales cu conturile “oficiale” blocate de Fisc.

Nicuşor Constantinescu a fost suspendat după ce judecătorii Curţii Apel Bucureşti au menţinut decizia arestării preventive a acestuia. Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie în trei dosare penale: pentru că nu a asigurat Centrului Militar Zonal Constanţa, pentru că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi şi pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Baronul constăţean este cercetat şi într-un alt dosar pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În timp ce baronul constăţean se dă lovit de boală în SUA, de unde nu a mai revenit, Bunea Stacu se află în arest la domiciliu, ca urmare a anchetei declanşate de DNA.

Omologul lui Oprişan de la Brăila, social-democratul Bunea Stancu, este acuzat că a monopolizat lucrările pe bani publici din regiune. DNA l-a acuzat de abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese pentru modul în care a atribuit mai multe contract de achiziţii publice în anii 2009 – 2010.

Oprişan rămane baron

În timp ce alţi baroni anung în arest, Marian Oprişan se află mai tot timpul plecat, dar pe la Bucureşti, de unde revine doar atunci cand are loc vreun eveniment mai important în Vrancea. Preşedintele CJ a rămas acum singurul baron din Regiunea de Sud – Est în funcţie. Mai mult, acesta iese în evidenţă conducand cu mult peste viteza legală, motiv pentru care a rămas fără permisul de conducere, care i-a fost suspendat pentru exces de viteză, dar nu în Vrancea, unde are poliţia la degetul cel mic, ci pe raza judeţului vecin Bacău. Deşi este evident că a comis o aroganţă, Marian Oprişan este încă şofer deoarece a contestat în instanţă reţinerea permisului, iar contestaţia se va judeca la Judecătoria Focşani. Vitezomanul baron a uitat parcă vremurile cand îşi urmărea adversarii politici prin Focşani şi suna la poliţie în cazul în care aceştia încălcau vreo normă rutieră. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 7

Adaugă comentariu
celmare, acum 3514 zile, 33 minute, 41 secunde
Seful meu pe linie administrativa nu va pica,ca sa nu-mi pierd eu postul,dar astept cu nerabdare ziua cu pricina........!!!!!
Laura, acum 3515 zile, 2 ore, 42 minute, 48 secunde
Prieteni de la Ziarul de VN, de ce mi-ati sters comentariul? Va e frica de oprisan? Pai eu stiam ca voi ati fost bastionul de lupta impotriva PSD-ului local, a lui oprisan, cereati sprijinul citeste integral
Laura, acum 3515 zile, 2 ore, 52 minute, 25 secunde
Nu mai dureaza mult si i se infunda si paranoicului de oprisan. Sigur ca-l iubeste lumea, cei de felul celor vazuti zilele trecute ca au iesit in strada pt varan, respectiv electoratul PSD. Batrani citeste integral
, acum 3515 zile, 3 ore, 1 minut, 5 secunde
Oprisan se va tine in functie, este puternic. Dar Vrancea va avea parte de o spectaculoasa telenovela cu Celmare vice in rolul principal. Se lucreaza deja in studiourile de la Baneasa. Naste citeste integral
alice, acum 3515 zile, 2 ore, 9 minute, 22 secunde
Da cine nu stie ca Nelutu doinaru este iubaret si a tinut calea la mai multe neveste si a stricat familii? Umblau niste proaste pe drumuri plangand de dorul lui. Personalul din penitenciarul citeste integral
zi de sarbatoare in VN, acum 3515 zile, 3 ore, 53 minute, 28 secunde
"Vrancea are cu ce mandri: are singurul baron din regiune în funcţie!" - da, pana la sfarsitul lunii! :))) Hai, hai, DNA Vrancea pe tine te vrea!
anda, acum 3515 zile, 4 ore, 14 minute, 30 secunde
Nu pica Oprisan nu va mai faceti griji, e prea tare.La citi mai multi ani domnule presedinte Vrancea te iubeste
antijeguri, acum 3515 zile, 5 ore, 23 minute, 54 secunde
portofele nu uita, ziua ta s-apropie!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.