Politică

RCA-ul vrancenilor, printre cele mai scumpe din ţară

Ziarul de Vrancea
6 aug 2014 1795 vizualizări
Spre deosebire de şoferii din vestul şi din centrul ţării, unde preţurile plătite pentru poliţa RCA se limitează şi la puţin peste 300 de lei, în Vrancea, posesorii de automobile plătesc peste 500 de lei pentru asigurare

Vrancenii se numără printre romanii care plătesc cel mai mare preţ pentru poliţa RCA. Societăţile de asigurări au segmentat preţurile, în funcţie de varsta şoferului, de localitatea în care conduce şi de puterea maşinii asigurate, astfel încat, odată cu riscul pe care-l presupune un oraş în privinţa accidentelor rutiere, cresc şi costurile de asigurare, scrie economica.net. Astfel, tinerii cu varste cuprinse între 18 şi 30 de ani plătesc cel mai mult, din cauza numărului mare de accidente care îi au ca autori pe şoferii sub 30 de ani. În aceste condiţii, un tanăr sub 30 de ani poate ajunge să plătească de pană la zece ori mai mult decat o persoană de 60 de ani, pentru acelaşi tip de maşină. Preţul este mai mare şi pentru conducătorii auto din oraşele mari, care presupun, astfel, aglomeraţii frecvente. Aici, se înscrie Bucureştiul, dar şi municipiile mari din estul ţării, printre care şi Focşani. La polul opus, se află oraşele din vestul şi din centrul ţării.
Vrancea se înscrie pe lista celor mai mari preţuri pentru RCA, asiguraţii fiind nevoiţi să plătească 521 de lei, la fel ca locuitorii din Satu-Mare. Totuşi, nu suntem printre cei mai păgubiţi, pentru că cel mai scump RCA depăşeşte 700 de lei şi se plăteşte în judeţele Galaţi, Constanţa şi Iaşi. Poliţa RCA s-a scumpit semnificativ, mai ales în prima jumătate a anului 2014, notează economica.net. (Alina-Elena VASILIU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.