Politică

Ponta, Oprea şi Diaconescu, invitaţi la manifestările din 6 august

Ziarul de Vrancea
4 aug 2014 2285 vizualizări
Tot în aceste zile, la Mărăşeşti au loc Zilele oraşului

Împlinirea a 97 de ani de la Bătălia de la Mărăşeşti de pe 6 august 1917, din timpul Primului Război Mondial, ar putea însemna în acest an un start electoral furat pentru prezidenţiabilii romani. Manifestările care vor fi organizate maine după-amiază la Mausoleul Mărăşeşti ar putea fi folosite de politicienii de Damboviţa pentru băi de mulţime pe vremuri caniculare. Cel mai probabil, la ceremonii vor veni premierul Victor Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, dar deputaţii şi senatorii de Vrancea. De asemenea, PMP Vrancea a lansat invitaţia participării la eveniment şi lui Cristian Diaconescu, prezidenţiabilul susţinut de Traian Băsescu. Vremelnici în istorie, politicienii vin să se întalnească cu locul unde pe 6 august 1917 se încheia Bătălia de la Mărăşeşti, din timpul Marelui Război, unde armata romană a respins puternica ofensivă a armatei germane.

Mărăşeştiul îşi sărbătoreşte ziua azi şi maine

Autorităţile din Mărăşeşti au hotărat să organizeze şi a doua ediţie a zilelor oraşului, care se va desfăşura pe parcusul zilei de astăzi şi maine. Perioada aleasă nu este întamplătoare, întrucat maine se organizează manifestări în memoria luptelor care au fost purtate aici în Primul Război Mondial, cu 1917. Zilele oraşului vor fi marcate prin spectacole artistice care vor avea loc în centrul oraşului. Spectacolele vor începe la ora 18.00, iar pe scenă vor urca artişti care vor încerca să aducă buna dispoziţie în randul spectatorilor, cum ar fi Ansamblul Ţara Vrancei. “Mărăşeştiul este un oraş erou al Vrancei, dar şi al ţării, iar acest statut se cuvine a fi marcat într-un mod deosebit. Intenţionăm să transformăm zilele oraşului într-o manifestare de tradiţie, a cărei semnificaţie şi valoare vrem să o creştem de la an la an”, a declarat primarul Valerică Chitic. Anul trecut zilele oraşului au fost organizate tot pe 5 şi 6 august. (I. CREŢU, M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.