Politică

Turul Vrancei Consiliul Judeţean se întruneşte în şedinţă

Mihai Boicu
23 iul 2014 1162 vizualizări
Consilierii judeţeni au fost convocaţi în şedinţă ordinară pe 28 iulie, pentru a se pronunţa asupra a 24 de proiecte aflate pe ordinea de zi.

Printre acestea se numără rectificarea bugetelor proprii ale judeţului şi a instituţiilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean. Pe ordinea de zi se află aprobarea organigramei, numărului de personal şi statutului de funcţii pentru Biblioteca Judeţeană “Duiliu Zamfirescu”, Centrul Cultural Vrancea, Camera Agricolă Vrancea şi Muzeul de Istorie Vrancea. Comuna Vanători ar putea să primească în administrare un sector de drum din DJ 205 P, între satele Jorăşti şi intersecţia cu drumul judeţean DJ 204 D Focşani – Suraia. Şi Consiliul Local Gura Caliţei ar trebui să primească în administrare pentru doi ani un sector din DJ 204 P, pe o lungime de 1 km. Consilierii judeţeni mai trebuie să aprobe modificarea anexelor la poduri în ceea ce priveşte cheltuielile care nu sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Local. Este vorba despre podurile din Dumitreşti, Poiana Cristei, Bogheşti şi Năruja. (M. B.)

S-a aprobat sistemul de raportare contabilă la 30 iunie

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat, printr-un ordin, sistemul de raportare contabilă la 30 iunie a operatorilor economici. Acesta li se aplică persoanelor juridice cărora le sunt incidente Reglementările contabile conforme cu Directia a IV-a a comunităţii Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene aprobate prin OMFP 3055/2009 şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei. De asemenea, sistemul de raportare contabilă li se aplică societăţilor cărora le sunt incidente Reglementările contabile conform cu Standardele internaţionale de raportare financiară, aplicabile societăţilor comerciale ale căror valori mobiliare sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată, aprobate prin OMPF 1286/2012, cu modificările şi completările ulterioare şi care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei. “Încadrearea în criteriile menţionate se efectuează pe baza indicatorilor determinaţi din situaţiile financiare anuale ale exerciţiului financiar precedent, respectiv a balanţei de verificare încheiate la finalele excerciţiului financiar precedent”, se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice.  (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.