Politică

Parlamentarii Dumitrescu şi Secară, campionii caştigurilor

Mihai Boicu
21 iul 2014 3645 vizualizări
Senatorul PSD Cristian Dumitrescu a caştigat împreună cu soţia peste 795.000 lei, în special datorită legăturilor cu Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir” u deputatul popoziţiei, Florin Secară, a obţinut anul trecut aproape tot ataţia bani din dividende de la două firme u ceilalţi parlamentari au caştigat bani din afaceri, chirii, ca profesori sau notari u Ziarul de Vrancea vă spune ce sume s-au modificat în declaraţiile de avere

Senatorul PSD Cristian Dumitrescu este un om polivalent şi a caştigat anul trecut bani din trei locuri: ca deputat, ca profesor şi ca notar.


Pentru familia Dumitrescu cornul abundenţei este Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir

 

În total, a obţinut peste 795.000 lei, o sumă un pic mai mare decat a luat din afaceri deputatul Florin Secară de la PMP. Familia Mitrea s-a apropiat de venituri de 500.000 lei, datorită notăriţei Manuela Mitrea. Deputatul liberal Laurenţiu Ţigăeru – Roşca a raportat caştiguri mai modeste decat de obicei, cele mai multe din chirii. Deputatul PNL Nini Săpunaru a încasat în continuare dividende substanţiale de la firma Euro Proiect, unde este în continuare acţionar.

Salariile reprezintă o mică parte a veniturilor pentru mulţi dintre parlamentarii de Vrancea. Aceştia au obţinut caştiguri substanţiale anul trecut din afaceri, activităţi notariale şi didactice sau chirii. Topul este dominat de senatorul PSD Cristian Dumitrescu, urmat la foarte mică distanţă de deputatul PMP Florin Secară. Pentru familia Dumitrescu cornul abundenţei este Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir”. Veniturile de anul trecut s-au ridicat la 795.984 lei, din care doar 68.400 lei de la Senat. În schimb, Cristian Dumitrescu a luat ca profesor la universitatea unde soţia sa este rector un salariu de 95.784 lei. Corina Dumitrescu a obţinut ca rector nu mai puţin de 330.600 lei şi ca vicepreşedinte al Asociaţiei Culturale “Dimitrie Cantemir” încă 75.756 lei. Cristian Dumitrescu a obţinut şi ca notar 72.452 lei, iar din chirii încă 60.000 lei.

Parlamentarul Florin Secară se numără printre bogaţii Parlamentului

Deputatul Florin Secară a avut anul trecut venituri totale de 795.887 lei deoarece a avut dividende consistente de la firmele sale. Deputatul a luat de la Vertical Design 299.000 lei, iar de la Expert Service 437.000 lei, în timp ce din funcţia în care a fost ales a caştigat 59.887 lei.

Ţigăeru – Roşca, 124 de contracte publice

Deputatul PSD Miron Mitrea şi soţia sa, deputata Manuela Mitrea, au stat ceva mai prost la caştiguri anul trecut, cand le-au intrat în conturi 484.314 lei. Din această sumă, 358.686 lei au fost veniturile Manuelei Mitrea ca notar, iar diferenţa a fost reprezentată de indemnizaţiile de parlamentari. Liberalul Laurenţiu Ţigăeru – Roşca a declarat că în 2013 a avut venituri de 394.278 lei, din care 59.224 lei au provenit de la Camera Deputaţilor. Cei mai mulţi bani i-a obţinut din chirii, care i-au adus venituri de peste 296.000 lei, împreună cu soţia sa. Laurenţiu Ţigăeru – Roşca are afaceri în domeniul confecţiilor textile şi a condus Roşca Conf înainte de a intra în politică. Acesta a atacat recent şi piaţa echipamentelor medicale şi a materialelor sanitare prin firma Protect Care. Aceasta a avut anul trecut nu mai puţin de 124 de contracte cu instituţii publice, cum ar fi spitale sau direcţii de asistenţă socială şi protecţia copilului. De menţionat însă că este vorba de achiziţii de mică valoare, de la caţiva zeci de lei la cel mult cateva mii de lei. Deputatul social – democrat Ciprian Nica, ales în Colegiul 1 Focşani, a caştigat în anul 2013 suma 338.797 lei. În afară de indemnizaţia de parlamentar, veniturile au provenit din activitatea notarială. Ca notar, acesta a caştigat 101.410 lei, iar soţia sa 32.093 lei. Ciprian Nica a mai obţinut 79.200 lei de la Uniunea Naţională a Notarilor Publici din Romania, precum şi 3542 lei de la Camera Notarilor Publici Galaţi. Chiriile pentru birourile notariale i-au mai adus venituri de peste 62.000 lei.

Săpunaru proiectează în continuare pentru primarii PNL

Deputatul Nini Săpunaru nu a renunţat la calitatea de acţionar al firmei Euro Proiect, aşa cum a anunţat atunci cand a fost pe punctul de a fi numit ministru al Transporturilor, iar DNA a anunţat că anchetează firma. Potrivit declaraţiei de interese, liberalul deţine 49,5% din acţiuni, la fel ca şi pană acum. Aceste acţiuni i-au adus anul trecut dividende în valoare de 166.694 lei. Dacă adăugăm indemnizaţia de deputat şi veniturile ca psiholog ale soţiei, familia Săpunaru a caştigat anul trecut 259.265 lei. Euro Proiect a avut şi anul trecut mai multe contracte cu primării, în special cele liberale din Vrancea, pentru proiectarea unor investiţii.

Deputatul cu contracte de milioane

Şi senatorul PSD Petru Filip obţine o mulţime de bani din învăţămant împreună cu soţia, urmand la scară mai mică modelul familiei Dumitrescu. Parlamentarul a caştigat de la Senat 76.803 lei, de la Universitatea Creştină “Dimitrie Cantemir” 56.535 lei, iar de la Universitatea Agora din Oradea 8.412 lei. În total, familia Filip a avut anul trecut venituri de 251.955 lei. Social – democratul Victor Roman a declarat venituri modeste raportat la “posibilităţile” sale. Deputatul din Colegiul 6 Adjud a obţinut 114.908 lei, din care 58.908 lei de la Camera Deputaţilor, 12.000 lei subvenţii de la APIA şi 114.908 lei dividende de la firma Roman Impex. Societatea a încheiat contracte de milioane de euro pentru investiţii în Vrancea şi nu numai în ultimii doi ani.

Murgu şi Tîlvăr, “săracii” parlamentari

În comparaţie cu colegii lor, parlamentarii Neagu Murgu (UNPR) şi Angel Tîlvăr (PSD) par chiar săraci, deşi nu este aşa. Neagu Murgu a obţinut în 2013 un venit de 59.330 lei ca deputat. Soţia sa a caştigat de la firma de Euroins 38.712 lei, ceea ce face ca veniturile familiei să fie de 98.042 lei. De menţionat că Neagu Murgu a fost director al sucursalei Vrancea a Euroins înainte de obţine mandatul de deputat din partea PPDD. Angel Tîlvăr şi soţia sa, care este profesor, au caştigat împreună suma de 84.324 lei. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.