Politică

Primăria nu ştie de unde îi va plăti pe angajaţii de la Big Brother

Iulia Crețu
9 iul 2014 1214 vizualizări
Prin PIDU s-au montat în zona de Sud a oraşului 32 de camere de supraveghere u legislaţia nu permite noi angajări

Municipalitatea va avea o problemă în ceea ce-i priveşte pe cei zece angajaţi care vor răpunde de buna funcţionare a sistemului de supraveghere video care a fost montat în zona de Sud a Focşaniului. Aceasta pentru că legislaţia romanească nu permite, în acest moment, angajarea de personal nou în administraţie. Aşa se face că, fără o derogare de la Bucureşti, proiectul european pentru Planul Intergrat de Dezvoltare Urbană, prin care s-au montat 32 de camere de supraveghere în Sud, să nu fie funcţional. Primarul Decebal Bacinschi a dat însă asigurări că va găsi o portiţă legală pentru a angaja informaticieni. “La PIDU am finalizat sistemul de supraveghere video cu cele 32 de camere de filmare. Centrul de Comandă va fi predat Direcţiei de Dezvoltare care va angaja zece persoane. Ne dorim ca pe viitor toate unităţile şcolare să fie prinse în acest sistem de supraveghere video. De acum trebuie să vedem cum procedăm cu angajarea, pentru că este o Oordonanţă de Guvern care ne interzice angajarea. Ar trebui ca ordonanţa să facă excepţie pentru proiectele pe fonduri europene. Ni s-a transmis că dacă vom rezolva cu fondul de salarii, putem încadra cat vrem. Dar trebuie să ni se accepte suplimentarea fondului de salarii la Direcţia de Dezvoltare”, a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul oraşului. În afară de realizarea sistemului video, la PIDU se înregistrează întarzieri de lucrări, fapt care va duce la devansarea termenului de finalizare pentru luna martie a anului viitor. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.