Politică

Democraţii au şedinţă comună cu liberalii, legată de unirea dreptei

Iulia Crețu
7 iul 2014 1256 vizualizări
Forţa Civică s-a înţeles cu PDL să fuzioneze, prin absorbţie u mutarea lui MRU ar putea să-l treacă în plan secund pe prezidenţiabilul portocaliu Cătălin Predoiu u la Vrancea, astăzi va avea loc o şedinţă comună PNL-PDL u democraţii spun că nu pot sparge zidul, dar şi-ar dori măcar un hol comun cu liberalii, ambele partide avand sedii în b-dul Independenţei

Partidele de pe partea dreaptă a eşicherului politic strang randurile. Ieri, în urma negocierilor purtate de Mihai Răzvan Ungureanu - Forţa Civică, şi Vasile Blaga - PDL, s-a decis ca FC să fie absorbit de Partidul Democrat Liberal. Anterior acestei fuziuni, PDL mai absorbise şi IRL, lucru care a determinat la nivelul judeţului Vrancea oferirea unor funcţii de conducere în structura portocaliilor lui Tudorache Dumitrache şi lui Ionuţ Constantinescu, preşedintele de la organizaţia municipală a PNŢCD. “În urma discuţiilor în comun s-a decis oferirea a două posturi în Biroul Permanent Judeţean (BPJ), două la municipiu, un post de conducere la organizaţia de femei pentru reprezentanţii IRL. Nu am discutat nume, ei vin cu aceste propuneri”, ne-a spus Costică Neaţă, preşedintele PDL Vrancea. Cat despre venirea FC în PDL, informaţia a fost anunţată preşedintelui FC Vrancea, Sorin Hornea, de jurnalişti, acesta precizand că orice unire pe partea dreaptă este binevenită. “Orice coagulare este benefică, sper să se unească toate partidele de dreapta. Acest proiect nu trebuie să depindă de oameni sau de orgolii. Eu personal am relaţii bune cu toţi preşedinţii de partid de pe dreapta. În cazul absorbţiei noastre în PDL, aştept şi eu să văd un protocol de la centru. Viitorul partid va trebui să pună un lider cu şanse să candideze la preşedinţia Romaniei. Eu sper ca această fuziune să fie una mai mare, care să includă şi PNL. Am relaţii bune atat cu domnul Neaţă, cat şi cu domnul Săpunaru, eu nu am plecat cu ceartă nici din PDL, nici din PNL”, ne-a spus Sorin Hornea, preşedintele FC Vrancea. “Am discutat cu domnul Hornea, important este să ne adunăm cu toţii sub aceeaşi cupolă”, a spus şi Costică Neaţă.

Şedinţă comună PDL-PNL

Mişcarea politică făcută de Forţa Civică a fost comentată, pentru presa centrală, şi de deputatul PNL de Vrancea, Nini Săpunaru. Şi acesta a salutat unirea. “Orice pas spre reunificarea dreptei, într-o parte sau alta, este binevenit. Nu am cum să îmi dau seama deocamdată dacă poate fi luat în calcul ca prezidenţiabil (n.r. referitor la MRU). Deocamdată trebuie să avem grijă să ne desemnăm noi candidatul nostru. Dacă Mihai Răzvan Ungureanu se duce în PDL şi aceştia vor conveni că el este candidatul lor, vom vedea. El este cotat deocamdată mult mai bine decât Cătălin Predoiu, aşa că rămâne de văzut, aşa că, în mod normal, poate fi luat în calcul pentru sondarea opiniei publice, dacă va fi desemnat de PDL. Ar fi acum avant-la-letre să discutăm despre Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat Săpunaru.

"Nu cred că putem sparge zidul"

Pentru a parafa viitoarea înţelegere între democraţi şi liberali, astăzi, la Focşani, cele două organizaţii judeţene vor desfăşura o şedinţă comună a birourilor de conducere, probabil şi pentru a disemina informaţiile de la centru legate de calendarul absorbţiei PNL-PDL. “De la ora 17.00 avem BPJ reunite în şedinţă comună. Pană acum ne-am întalnit la ei, dar de data aceasta vor veni la noi, pentru că sala este mai mare. Nu ştim cum vom face cu sediul, nu cred că putem sparge zidul despărţitor, că PNL e proprietar, noi nu. Dar măcar un hol comun ar trebui”, a completat Neaţă. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3540 zile, 1 ora, 36 minute, 19 secunde
Sa se uneasca dar ce candidati au ei pana acum, MRU si Predoiu, NU sunt alternativa la Ponta. Pe activistul comunist MRU cunoscut si ca Mister Unguent nu-l votez nici picat cu ceara si nici pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.