Politică

Cu maşina sub tir: Bunicul mort, nepotul trimis cu elicopterul la Bucureşti

Raluca Manolache
6 iul 2014 2506 vizualizări
Tragicul eveniment s-a produs sambătă pe raza localităţii Dumbrăveni din cauza neatenţiei u medicii de la Spitalul din Focşani au chemat elicopterul SMURD pentru a transporta băiatul de numai 5 ani la Bucureşti pentru că se afla în stare foarte gravă

O nouă tragedie pentru drumul naţional E85! Un bărbat 76 ani din comuna Dumbrăveni a murit şi nepotul său de numai cinci ani se află în stare foarte gravă la un spital din Bucureşti, după ce maşina în care se aflau a ajuns sub roţile unui tir staţionat. Incidentul s-a produs sambătă, în jurul orei 14.20, pe pe raza comunei Dumbrăveni. Oamenii legii au fost chemaţi după ce Iulian Nicolae Drăgan, de 40 ani, în  timp ce conducea au autoturism Dacia 1310, din direcţia Buzău-Focşani, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum în curbă şi pe fondul imprudenţei a intrat în semiremorca marca Schwarzmuller, tractată de autoutilitara marca Man, care se afla în staţionare pe banda de langă acostament, avand o defecţiune tehnică. Impactul a fost fatal pentru pasagerul din dreapta faţă, Gheorghe Drăgan, de 76 ani. A fost necesară şi intervenţia pompierilor de la descarcerare pentru scoaterea victimei din maşină. Dacă şoferul a scăpat cu răni uşoare şi nu a rămas internat în spital, băiatul lui de doar cinci anişori a fost transferat de urgenţă la Bucureşti. Băiatul a fost diagnosticat de medicii de la Focşani cu „politraumatism prin accident rutier, comă indusă medicamentoasă, traumatism cranio-cerebral acut închis cu hematom frontal drept cu înfundare, traumatism toracic şi de bazin”. Pentru că starea micuţului era gravă s-a decis transferarea acestuia la Bucureşti. S-a solicitat elicopterul SMURD Galaţi pentru preluarea micului pacient. Acesta a fost preluat şi dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni. Poliţiştii au întocmit dosar penal în acest caz.


Weekend plin de evenimente rutiere

Nu a fost singurul incident produs în acest weekend pe şoselele din judeţ. Vineri, la Carligele, Liviu Bogdan C., de 24 ani, din comuna Vanatori, în timp ce conducea o Toyota Land Cruiser şi efectua manevra de mers înapoi, a lovit un bătran de 79 de ani. Atât şoferul, cât şi pietonul au fost testaţi cu aparatul alcool test, rezultatul fiind negativ. Tot vineri pe B-dul Cuza-Vodă din Focşani, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că Tache D., de 60 ani, din localitate, în timp ce conducea un Opel Astra, a executat manevra de întoarcere peste marcajul longitudinal dublu continuu pătrunzând pe contrasens unde a intrat în coliziune cu motocicleta marca Suzuki, care circula regulamentar din sens invers, condusă de  Vasilică C., de 33 ani, din Focşani. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a motociclistului. Şi pe raza oraşului  Odobeşti, sat Unirea, poliţiştii au fost sesizaţi că Ciprian-Constantin A., de 32 ani, din Vârteşcoiu, în timp ce conducea autoutilitara marca Iveco, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară intrând în coliziune cu autoturismul marca Renault, condus regulamentar de Nicoleta-Marinela R., de 37 ani, din Focşani, care circula pe acelaşi sens de mers şi se afla pe timpul efectuării virajului la stânga. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferiţei. Sambătă, pe raza municipiului Adjud, strada Republicii, poliţiştii au fost sesizaţi că Ionuţ-Andrei V., de 32 ani, din municipiul Iaşi, în timp ce conducea un Volvo, nu a acordat prioritate lui Vasile N., de 54 ani, ce mergea pe lângă o bicicletă aflat în traversarea regulamentară a străzii, rănindu-l uşor.

Băut pe moped

Oamenii legii l-au depistat pe raza localităţii Boloteşti pe Ovidiu O., de 53 ani, din localitate, în timp ce conducea mopedul marca „Piaggio Free”, fără ca acesta să fie înmatriculat sau înregistrat. Pentru că prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat alcooltest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal. Cu dosar penal s-a ales şi un focşănean de 25 ani după ce a fost depistat în timp ce conducea autoturismul marca Land Rover Freelander, având o alcoolemie de 0,41mg/l alcool în aerul expirat. Un alt tanăr de 21 ani din comuna Gogor, judeţul Galaţi, a fost oprit de poliţişti în timp ce conducea mopedul marca Honda, fără ca acesta să fie înregistrat şi fară a poseda permis de şofer. (Raluca MANOLACHE)

Victima unui accident, transferată la Bucureşti cu elicopterul SMURD

O femeie de 76 ani, victima unui accident rutier produs ieri pe raza localităţii Tulnici, a fost transferată la Bucureşti cu elicopterul SMURD. Medicii de la Ambulanţă şi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfantul Pantelimon" Focşani au solicitat duminică ajutorul elicopterului Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Galaţi pentru transportarea femeii care trebuia să fie de urgenţă operată. Elicopterul a aterizat pe Stadionul Tineretului, pacienta fiind adusă aici de către un echipaj de la Ambulanţă.  “Este vorba despre o femeie de 76 ani victima unui accident rutier, care prezenta un traumatism cranio-cerebral grav, deschis, otoragie stangă, contuzie cerebrală. Intubată şi ventilată mecanic, a fost transportată la elicopter pentru a fi transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni pentru operaţie”, a precizat dr. Vitalie Beţişor, managerul Ambulanţei. Aceasta este cea de-a doua intervenţie a elicopterului SMURD în Vrancea în acest weekend. Elicopterul de la Galaţi deserveşte cinci judeţe, respectiv Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău şi Vrancea, executând şi eventuale misiuni transfrontaliere în Republica Moldova. În ultimii ani, pacienţii care trebuiau să ajungă cat mai rapid la Bucureşti sau Iaşi din cauza problemelor medicale au fost preluaţi de elicopterul SMURD din Capitală. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.