Politică

Nu se eliberează cărţi de identitate timp de o săptămană

Raluca Manolache
20 iun 2014 1434 vizualizări
La nivel naţional, se implementează un sistem unic de gestionare a bazelor de date, operaţiune care afectează activitatea de lucru cu publicul în toate serviciile locale şi judeţene de evidenţă a populaţiei

Nu se eliberează cărţi de identitate. În perioada 21-29 iunie, Serviciile Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor nu vor emite cărţi de identitate. În această perioadă se vor primi doar cereri şi se vor elibera cărţile de identitate persoanelor care au depus cererile până la data de 21 iunie. Aceasta deoarece se face un „upgrade” la softul folosit.  La nivel naţional, se implementează astfel un sistem unic de gestionare a bazelor de dat, operaţiune care va afecta activitatea de lucru cu publicul în toate serviciile locale şi judeţene de evidenţă a populaţiei, deci şi pe cea din Vrancea. „Se trece la noua aplicaţie informatică prin care se actualizează bazele de date în registrul naţional de evidenţă a persoanelor”, a precizat comisarul şef Neculai Cojocaru, şeful Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Vrancea.

Cazuri în care se eliberează o nouă carte de identitate

Vrancenii pot obţine o nouă carte de identitate la expirarea termenului de valabilitate a actului care urmează a fi preschimbat, dacă s-au modificat numele sau prenumele titularului, prenumele părinţilor, data ori locul naşterii (exemple: schimbarea numelui/prenumelui pe cale administrativă,  adopţie, constatarea unor greşeli de scriere la întocmirea actului de stare civilă, înregistrarea unei persoane în poziţia de “copil găsit” şi identificarea ulterioară a actului de naştere întocmit iniţial, între acestea existand neconcordanţă la data naşterii, înregistrarea tardivă a naşterii unei persoane, cu înscrierea numai a anului de naştere ş.a.) sau în cazul schimbării domiciliului, a denumirii sau a rangului localităţilor şi străzilor, al renumerotării imobilelor sau rearondării acestora, al înfiinţării localităţilor sau străzilor. Se mai poate elibera o nouă carte de identitate în cazul deteriorării actului, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii actului de identitate sau cand fotografia din cartea de identitate nu mai corespunde cu fizionomia titularului etc.. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.