Politică

PDL şi-a stabilit comisia de negociere pentru fuziunea cu PNL

Ziarul de Vrancea
6 iun 2014 2083 vizualizări
Costică Neaţă spune că în partid sunt nemulţumiri la adresa unor consilieri judeţeni şi primari care nu s-au implicat în alegeri u şeful PDL îl atacă pe fostul şef al municipalei, Nicu Tănase, devenit preşedinte al PMP: “rezultatele bune ale PMP i se datorează lui Băsescu, nu lui Tănase”

Democrat liberalii vranceni şi-au stabilit, în şedinţa de Biroul Permanent Judeţean de joi seara, componenţa comisiei de negociere cu PNL, în vederea pregătirii fuziunii. Din aceasta fac parte Costică Neaţă, preşedintele PDL, prim-vicepreşedinţii Vasile Chirilă şi Nicolae Braicău şi secretarul partidului, Ionel Partene. De asemenea, au fost desemnate şi două rezerve, Ionuţ Filimon de la organizaţia de tineret şi Vasile Novac. Cu toate că la întalnirea portocaliilor era aşteptat să participe şi reprezentantul conducerii centrale, Marian Zlotea, acesta nu a mai ajuns la Focşani, Neaţă afirmand că cel mai probabil va veni săptămana viitoare. Democrat liberalii nu sunt foarte liniştiţi după alegerile europarlamentare, cand au obţinut un rezultat slab în comparaţie cu 2009, conducerea filialei din Vrancea spunand că s-au lovit de trădări spre PMP şi de boicot intern din partea anumitor colegi. Pe lista neagră a PDL s-ar afla, în vederea sancţiunilor, mai mulţi consilieri judeţeni dar şi caţiva primari. Deocamdată însă, Costică Neaţă se fereşte să spună că vor fi daţi afară, invocand deciziile pe care ar trebui să le dea Biroul Judeţean, prin vot.

"Lică Panciu ne-a boicotat la Panciu"

Surse apropiate PDL vorbesc despre eventuale “mătrăşiri” ale consilierilor judeţeni Lică Panciu, Cornel Negru sau Liviu Bostan, dar şi sancţiuni pentru primarii PDL de la Ţifeşti, Campineanca sau Năruja, care au tras mai tare pentru PMP sau chiar PSD. Neaţă nu a putut să-i dea un răspuns acum primarului Gabriel Postolache, coordonatorul Fundaţiei Mişcarea Populară Vrancea, care le-a cerut colegilor săi democraţi să-l excludă pentru că nu se mai regăşeşte în formaţiune, aşa încat să nu-şi piardă mandatul de edil. “Există o nemulţumire faţă de anumiţi consilieri judeţeni sau primari. La organizaţia Panciu, consilierul Lică Panciu nu s-a implicat şi ne-a boicotat, la Ţifeşti măcar primarul se ştie despre el că-i coordonator al Fundaţiei Mişcarea Populară. O decizie în cazul său se va lua în BPJ. Slabă implicare a fost şi la Campineanca şi Tătăranu. Dar, nu este important să ne dăm unii pe alţii afară. Domnul Zlotea este aşteptat la şedinţa de joia viitoare şi el ar putea să propună excluderi”, a spus Costică Neaţă, şeful PDL Vrancea. Rezultate nu foarte bune s-au înregistrat şi la Focşani, aici unde Neaţă nu vrea să recunoască că a greşit cand a schimbat conducerea şi a început războiul cu Nicu Tănase. “Nu, nu îmi pare rău că Nicu Tănase a plecat la PMP. Cat a fost la organizaţia de la Focşani nu a avut 20 de organizaţii pe secţii de votare. Rezultatul PMP la Focşani nu i se datorează lui ci preşedintelui Traian Băsescu. Ei puteau să stea cu mainile în buzunare”, a completat Neaţă. (Iulia CREŢU)


Secretarul General al PDL, pe picior de plecare?!

O informaţie de ultim moment indică faptul că “barca portocalie” ar putea fi părăsită, dacă nu deja acest lucru s-a întamplat, de către secretarul general Ionel Partene.  Despărţirea lui Ionel Partene de PDL nu a fost confirmată oficial de niciun reprezentant al acestei formaţiuni politice, nici măcar de cel în cauză, care a refuzat să comenteze vineri seara această informaţie. “Nu vreau să fac niciun comentariu, nici să confirm, nici să infirm informaţia dumneavoastră”, ne-a declarat telefonic Ionel Partene. Acesta se numără printre cei mai vechi membri ai “portocaliilor” fiind unul dintre oamenii de bază ai formaţiunii condusă acum de Vasile Blaga. Din informaţiile pe surse, decizia lui Partene de a pleca a fost cauzată de o discuţie mai aprinsă cu preşedintele PDL Vrancea, Costică Neaţă, chiar dacă, anterior, în afara colaborării politice, aceştia au lucrat sub tutela aceluiaşi minister o bună perioadă de vreme. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
bianca, acum 3609 zile, 12 ore, 30 minute, 38 secunde
pdl vrancea a ajuns de rasul curcilor, avand conducatori ca filimon si novac, doi golani care nu au facut nimic in viata
pdl-ist convins, acum 3610 zile, 19 ore, 54 minute, 10 secunde
Neata , baiatule , nici nu stii cat de mic incepi sa devii!!!
danb, acum 3611 zile, 43 minute, 36 secunde
Vesti extrem de triste pentru PDL Vrancea. Primarul Postolache a santajat public conducerea filialei declarand ca daca nu il dau afara din partid astfel incat sa fenteze legea migratiei politice si sa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.