Politică

Încă o problemă la licitaţiile CJ: Contestaţii la Registrul Agricol

Mihai Boicu
4 iun 2014 1443 vizualizări
Licitaţia s-a amanat pană pe 16 iunie, după ce una din firme a făcut contestaţie u proiectul are o valoare de peste 1 milion de euro

Realizarea sistemului public informatic aferent proiectului “Implementarea de soluţii informatice – Registrul Agricol – la nivelul judeţului Vrancea zona centru” se face cu întarziere, din cauza contestaţiilor. Proiectul are o valoare estimată de 4,7 milioane de lei, adică peste 1 milion de euro, iar de el trebuie să beneficieze oraşul Odobeşti şi comunele Dumitreşti, Vînători, Mera, Broşteni, Suraia, Vîrteşcoiu, Boloteşti, Tîmboieşti, Poiana Cristei, Cîrligele, Jariştea, Reghiu, Gura Caliţei, Garoafa. În mod normal, termenul final de depunere ofertelor era de 25 mai, iar acum a fost decalat pană pe 16 iunie 2014, ora 9.00. Motivul a fost că una dintre firmele participante la licitaţie, Ecosoft SRL, a făcut contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Constestaţiilor şi a solicitat anularea documentaţiei de atribuire şi “obligarea autorităţii contractante la respectarea legii prin nerestricţionarea condiţiilor de calificare şi selecţie prevăzute de Ordinul 509/2011 şi OUG 34/2006”. Firma contestatoare a acuzat chiar că documentaţia ar fi fost realizată în aşa fel încat contractul să fie încredinţat unei anumite firme. CNSC a admis contestaţia doar cu privire la punctul 2.6 “Modulele aplicaţiei” şi punctul 2.6.1 “Aplicaţia Registrul agricol” şi a obligat Consiliul Judeţean să completeze documentaţia de atribuire în sensul celor  solicitate de contestator şi decalarea termenului de depunere a ofertelor. În decizia Consiliului se arată că la cele două puncte CJ nu a pus la dispoziţie toate informaţiile necesare pentru ca ofertantul să poată depună o ofertă completă. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.