Politică

Invitaţii în Germania, Lituania şi Letonia pentru consilierii locali

Iulia Crețu
26 mai 2014 1343 vizualizări
Consiliul Local Focşani a primit invitaţii la manifestări culturale în trei ţări europene, pe care se gandeşte să le onoreze cu prezenţa.

Participarea la “Festivalul Celebrării Solstiţiului de Vară” de la Riga şi “Săptămana Fraternităţii-Sărbătoarea Europei 2014” din Andernach, Germania, va presupune şi un efort bugetar considerabil, asta pentru că ar trebui să plece atat reprezentanţi ai conducerii executive, ai Consiliului Local, dar şi artiştii Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”. Deplasarea în Germania se suprapune Zilelor Municipiului, între 4-6 iulie, însă nu se ia în calcul declinarea invitaţiei, mai ales că anul viitor va veni randul Focşaniului să fie gazdă a “Săptămanii Fraternităţii”. Aici ar trebui să participe secretarul municipiului Eduard Corhană, însoţit de doi consilieri, suma necesară deplasării lor fiind de 6.400 lei. De asemenea, la deplasarea din perioada 18-25 iunie la Vilnius şi Panevezys – Lituania, Riga-Letonia, la invitaţia Fundaţiei Riga 2014 şi a Ambasadei Romaniei în Lituania şi Letonia, pentru participarea la Festivalul Celebrării Solstiţiului de Vară Riga 2014, ar trebui să plece, în principal, cei de la “Ţara Vrancei”. Pe langă ansamblul artistic, partea romană ar trebui vă vină la manifestare cu o miniexpoziţie de promovare a obiectelor tradiţionale, produse culinare tradiţionale şi o recuzită specifică temei Festivalului. Costurile s-ar ridica la nu mai puţin de 72.800 lei pentru “Ţara Vrancei” care ar putea pleca cu trei autocare, cu 37 de oameni. Artiştii ar putea fi însoţiţi şi de reprezentanţi ai municipalităţii, pentru care sunt costuri ale deplasării separate. La şedinţa de joi se vor decide aleşii locali care vor reprezenta oraşul la cele două manifestări. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.