Politică

PDL acuză PSD: Cat costă votul în Vrancea? 30 lei ş-o bere la Negrileşti, 100 lei la Odobeşti

Iulia Crețu
25 mai 2014 2012 vizualizări
Pedeliştii spun că pe ruta Mărăşeşti-Odobeşti-Panciu, PSD a făcut turism electoral u la Negrileşti, votul pentru roşii a costat 30 lei şi o bere, în timp ce la Odobeşti s-ar fi dat 100 lei u şi în secţiile din Focşani s-a încercat fraudarea, prin introducerea în urnă a mai multe buletine de vot o dată

Democrat liberalii au făcut plangeri după plangeri în ziua votului, acuzand în principal PSD de vot multiplu şi cumpărarea voturilor cu bani şi cate o bere la barul din sat. De asemenea, nemulţumirile pedeliştilor s-au îndreptat şi împotriva liberalilor, despre care susţin că au avut un reprezentant într-o secţie din Focşani care ar fi luat mai multe buletine de vot şi a încercat să le introducă în urnă. Oamenii lui Costică Neaţă spun, într-un comunicatde presă, că au făcut plangeri pentru abuzuri şi ilegalităţi la nu mai puţin de şapte edili social democraţi. “Situaţii similare au fost la Mărăşeşti şi Panciu, în cel din urmă abuzurile fiind şi mai numeroase datorită faptului că păncenii trebuie să-şi aleagă un nou primar, iar PSD a făcut tot posibilul ca să nu existe o competiţie electorală corectă folosind turismul electoral între Mărăşeşti – Odobeşti – Panciu, unde un număr de aproximativ 20 de persoane au fost plimbate din secţie în secţie în cele trei oraşe, practicînd ce ştiu ei mai bine «votul multiplu». Primarul Valerică Chitic împreună cu preşedinţii secţiilor de votare nr. 81 şi 82 Călimăneşti au permis unui număr de 15 persoane care veneau dinspre Adjud să voteze de mai multe ori. Acelaşi lucru s-a întamplat şi la Odobeşti sub patronajul primarului Daniel Nicolaş, unde au fost înregistraţi aproximativ 100 de turişti electorali. La Negrileşti viceprimarul PSD a cumpărat voturile pentru partidul său cu 30 RON şi câte o sticlă de bere de persoană. În municipiul Focşani un reprezentant al PNL a luat mai multe buletine de vot şi a fost prins în flagrant în timp ce încerca să le bage în urnă. Cazul a fost a fost anunţat imediat la 112, iar în cele din urmă reprezentantul PNL a fost exclus din biroul secţiei de votare, urmând ca oamenii legii să facă verificări cu privire la modul în care s-a săvârşit fapta. Încă o sesizare a fost făcută la 112 cu privire la secţia 56 din cartierul Sud din Focşani, unde un cetăţean s-a prezentat în secţie, iar reprezentantul “UDMR-PSD” i-a înmânat două buletine de vot pe care acesta le-a folosit ca să voteze şi le-a introdus în urnă. Preşedintele secţiei de votare a refuzat să ne comunice numele persoanei, cu toate datele de identificare de pe lista de vot.”, se arată în comunicatul de presă al portocaliilor. Rămane de văzut caţi vinovaţi va găsi justiţia după aceste sesizări. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.