Politică

PNL a contestat tragerea la sorţi a birourilor secţiilor de votare

Mihai Boicu
18 mai 2014 1620 vizualizări
liberalii cer admiterea contestaţiei şi reluarea procedurii tragerii la sorţi

Organizaţia PNL Vrancea a contestat la Biroul Electoral Judeţean modul în care s-a desfăşurat tragerea la sorţi pentru preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare pentru alegerile pentru Parlamentul European. Stabilirea componenţei celor 358 de birouri a fost realizată într-o şedinţă publică, iar extragerea a fost făcută de preşedintele Tribunalului Vrancea. Printre motivele invocate de liberali se numără faptul că nu s-a respectat obligaţia ca locuinţele persoanelor care vor să fie în birouri să fie în apropierea acestora. Astfel, la Andreiaşu de Jos, cinci dintre cele şase persoane desemnate nu locuiesc în comună, deşi primăria a realizat o listă de persoane care puteau fi în birou. De asemenea, la Băleşti doar o singură persoană este din localitate. “În localitatea Dumitreşti din lista supusă spre aprobare la AEP au fost extraşi în urma tragerii la sorţi primii 22 din listă, exact în ordinea în care au fost trecuţi în listă. Aceeaşi situaţie şi în comuna Ţifeşti, unde din 16 propuneri au fost desemnaţi în urma tragerii la sorţi ultimii 10. Cu toate că din economia de cuvinte a Legii nr. 33/2007 în privinţa acestor liste nu există o obligativitate a instituţiilor implicate în elaborarea acestor liste cu propuneri, în opinia noastră acestea ar trebui făcute publice după avizarea acestora de către AEP pentru o mai mare transparenţă.”, se arată în contestaţia făcută de PNL. De asemenea, liberalii susţin că nu s-a respectat şi obligaţia ca membrii birourilor să nu aibă apartenenţă politică. Potrivit contestaţiei, la Secţia 311 a fost desemnat locţiitor Nicolae Tutoveanu, membru PSD, care a candidat pe listele USL la alegerile locale din 2012. Fiica acestuia, membră PSD, după cum susţin liberalii, este preşedinte la Secţia de votare nr. 312. La Bordeşti, Elena Moldoveanu este membră PSD şi soţia fostului primar PSD al comunei, arată liberalii, care cer admiterea contestaţiei şi reluarea procedurii tragerii la sorţi. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, acum 3626 zile, 21 ore, 8 minute, 2 secunde
Niste frustrati.Ce repede au uitat ce au facut ei in 2012 la alegerile locale unde au avut primari PNL si majoritatea de la presedinte pin la utimul membru din comisie erau pnl-isti,mai mult de juma citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.