Politică

Primarul din Andreiaşu susţine că păşunile au ajuns arme de campanie

Mihai Boicu
16 mai 2014 1289 vizualizări
Ionel Budeanu spune că banii pentru păşuni au întarziat, deşi un document dispărut din dosar fusese trimis din octombrie 2013 u directorul APIA a susţinut că a fost doar “o greşeală de sistem”, care s-a rezolvat

Ionel Budeanu, primarul liberal al comunei Andreiaşu de Jos, a susţinut ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că subvenţiile pentru păşunile comunei sunt folosite de adversarii politici pentru a face campanie împotriva sa. În comuna de pe Valea Milcovului au loc alegeri pe 25 mai şi pentru Consiliului Local, în cursă fiind înscris următoarele partide: PSD, PNL, PDL, PP – DD, FC, PMP şi PNG. “În comună este Asociaţia Crescătorilor de Taurine şi are păşuni în arendă din 2007. În fiecare an se face solicitare la APIA pentru a se face investiţii pe islazuri, cu acordul Consiliului Local. După ce s-a desprimăvărat, oamenii au ieşit să facă lucrări. După ce s-au anunţat alegerile au început zvonurile că «voi munciţi, dar nu veţi lua banii». Viramentul de la APIA nu a fost făcut nici pană acum, iar consilierii PSD spun că primarul este de vină. Ne-am interesat şi am aflat că dosarele au plecat de la APIA fără un document şi s-au întors de două ori pentru a fi completate. Este vorba de documentul pentru măsurile de agromediu, care a fost depus de Asociaţie din 2 octombrie 2013”, a declarat Ionel Budeanu, primarul din Andreiaşu de jos. Între timp, problema se pare că s-a rezolvat, iar sumele cuvenite vor intra în conturile asociaţiei. Liberalii suspectează că e mana PSD în această întarziere. Pe de altă parte, Octavian Vieru, directorul Angeţiei de Plăţi şi pentru Intervenţie în Agricultură Vrancea, a declarat că problema a fost rezolvată. “Nu este nicio problemă, toţi cei care au accesat măsuri de agromediu primesc banii mai tarziu. Întamplarea face că la dumnealor a fost o greşeseală de sistem, care s-a comunicat la Bucureşti şi s-a rezolvat. Fermierii au tot sprijinul din partea APIA, dar nu după cum vor ei, pentru că nu răspunde primarul, răspundem noi. Sunt bani europeni şi îi dăm ad litteram. Banii nu au culoare politică la APIA”, a declarat Octavian Vieru. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.