Politică

Azi începe campania electorală la Panciu şi Andreiaşu de Jos

Silvia Vrînceanu Nichita
9 mai 2014 1718 vizualizări
Campania electorală pentru parţialele parlamentare şi locale din 25 mai începe oficial astăzi, în Vrancea miza cea mare fiind fotoliul de primar al oraşului Panciu, dar şi alegerea unui nou Consiliu Local în comuna Andreiaşu de Jos, după dizolvarea vechiului legislativ ca urmare a unei decizii judecătoreşti.

Pentru fotoliul de primar al Panciului candidează Iulian Nica (Alianţa PSD-PC-UNPR), în prezent viceprimarul oraşului, ca urmare a decesului fostului primar Ion Petre, Ion Tătaru (PNL), Sorin Robu (PMP), Tomiţă Robu (PDL) şi Cristinel Samoilă (Forţa Civică). În ambele localităţi, cea mai mare bătălie se va da între PSD şi PNL, partidele care au făcut parte din coaliţia de guvernare USL. De altfel, la Andreiaşu primarul liberal nu a găsit nicio cale de a colabora cu foştii parteneri din PSD, partid în care a intrat şi fostul său contracandidat democrat-liberal din alegerile locale, Cristian Vasilică. Aşa se facă că Tribunalul Vrancea a dizolvat Consiliul Local al comunei, la solicitarea primarului Ionel Budeanu, deoarece activitatea din legislativul local a fost blocată după alegerile locale şi nu s-a putut lua nicio decizie în folosul comunităţii. La nivel naţional se mai organizează alegeri pentru cinci mandate de deputat, trei de senator, unul de preşedinte de Consiliu Judeţean şi 16 de primar de oraş sau comună. Alegerile parţiale parlamentare şi locale vor avea loc, duminică, 25 mai, simultan cu scrutinul pentru Parlamentul European. Campania pentru europarlamentare a început deja din 25 aprilie, neoficial fiind lansată campania şi în oraşul Panciu. Conform Legii 35/2008, candidaţii, partidele politice, cât şi cetăţenii cu drept de vot au dreptul ca în campania electorală să îşi exprime opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări şi utilizarea presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă. Legea prevede că utilizarea locurilor speciale pentru afişaj electoral este permisă numai pentru partidele care participă la alegeri, iar Poliţia este obligată să asigure integritatea panourilor şi a afişelor electorale ale competitorilor. Birourile electorale de circumscripţie veghează la corecta desfăşurare a campaniei electorale, soluţionând plângerile ce le sunt adresate cu privire la respectarea legii şi deontologiei electorale. Campania electorală pentru scrutinul din 25 mai se încheie sâmbătă, 24 mai, la ora 7.00. (S. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.