Politică

Contestaţia PNL împotriva candidaturii lui Nica a fost respinsă

Gabriel Sava
7 mai 2014 1558 vizualizări
Cinci candidaţi ravnesc la fotoliul de primar al oraşului Panciu

Demersul liberalilor vranceni de a contesta candidatura lui Iulian Nica din partea Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la funcţia de primar al oraşului Panciu a fost respins de Judecătoria din localitate. “Respinge contestaţia ca neîntemeiată. Cu apel”, se arată în soluţia pronunţată ieri după amiază de completul de la Panciu. Dosarul 1835/275/2014 a fost înregistrat marţi seara, după orele 21, cand mai mulţi membri ai organizaţiei judeţene a PNL Vrancea, printre care şi preşedintele Nini Săpunaru, au solicitat înregistrarea contestaţiei pe motiv că listele cu propuneri de candidaţi trebuie semnate şi de conducerile locale ale fiecărui partid politic din alianţă. Conform susţinerilor liberalilor, pe candidatura lui Iulian Nica ar fi trebuit să fie şase semnături şi nu trei, fiind necesară, în opinia acestora, contrasemnăturile fiecărei organizaţii locale din cadrul alianţei. Cel mai probabil, liberalii vor depune apel la decizia Judecătoriei Panciu, care va fi de competenţa Tribunalului Vrancea. Nu este exclus ca în acest caz, contestatarii candidaturii lui Nica să încerce chiar o strămutare a dosarului, avand în vedere miza politică ridicată. Ca reacţie la contestaţia liberalilor, PSD Panciu a ieşit ieri cu un comunicat de presă în care susţine că "PNL Panciu a furat startul campaniei electroale pentru alegerile locale parţiale" şi a umplut oraşul cu afişe amplasate ilegal cu ocazia vizitei liderului Crin Antonescu. "Le solicităm liberalilor să se comporte ca nişte oameni politici responsabili şi să stopeze practicile hoțeşti cu care au început campania electorală în oraşul Panciu", se arată în comunicatul Organizaţiei PSD Panciu, care insistă că PNL Panciu a afişat bannere în care candidatul PNL Ion Tătaru apare alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi unul dintre candidații la alegerile europarlamentare, Raluca Mănescu. Candidatul PNL la Panciu pentru funcţia de primar este Ion Tătaru, în timp ce, pentru PMP candidează fostul consilier local Sorin Robu. În cursa pentru primăria din localitate s-au înscris şi Tomiţă Robu, din partea PDL, şi Cristinel Samoilă de la Forţa Civică. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.