Politică

Soţul preot al primăriţei din Slobozia Ciorăşti a omorat un om cu maşina

Iulia Crețu
7 mai 2014 1171 vizualizări

Foto: Maşina a fost lovită din plin de Hyundai-ul condus de preotul Gîrneaţă, ginerele părintelui Argatu de la Slobozia Ciorăşti

Foto: În impact, Dacia a fost tarată căţiva metri buni
Foto: Localnicii spun că zona este recunoscută pentru accidentele dese

Soţul preot al primăriţei din Slobozia Ciorăşti a omorat un om cu maşina

u preotul Lucian Gîrneaţă se ducea către parohia sa de la Jilişte venind de la Focşani cand a accidentat mortal un bărbat de 75 de ani din Gologanu u tragicul incident a avut loc pe DN23 A, o zonă în care localnicii spun că se circulă cu mare viteză şi au loc adesea accidente  u victima se afla chiar în faţa casei sale, la volanul unei Dacia mai vechi cand a fost lovită de maşina condusă de preot u deocamdată poliţia nu s-a pronunţat cu privire la cui aparţine responsabilitatea producerii accidentului

"Ceasul rău" a provocat o tragedie la Gologanu, în care a fost implicat părintele Gîrneaţă, soţul primăriţei din Slobozia Ciorăşti. S-a întamplat ieri pe la orele pranzului, la circa 300 de metri de intrarea în comună dinspre Focşani. Şerban Barbălată, de 75 de ani, din localitate, se întorcea către casă de la Focşani, la volanul unei maşini Dacia 1410. După cum spun vecinii, acesta obişnuia să conducă aproape zilnic, făcand diverse drumuri în special în comună, la magazin sau la moară. La fel s-a întamplat şi ieri, numai că, de data aceasta, virajul la stanga i-a fost fatal. “Conducătorul maşinii Dacia s-a oprit pentru a efectua virajul la stanga, spre curtea casei sale şi a fost izbit de un autoturism Hyundai angajat în depăşirea sa. Iniţial, conducătorul Daciei a suferit răni, fiind transportat la spital unde ulterior a decedat”, ne-a precizat comisarul şef Cătălin Stegărescu, şeful Poliţiei Rutiere Focşani. La volanul autoturismului Hyundai care se angajase în depăşirea Daciei se afla Lucian Gîrneaţă, soţul primăriţei din comuna învecinată, Slobozia Ciorăşti. Preotul venea dinspre Focşani, iar în faţa locuinţei bătranului a lovit maşina acestuia în partea laterală stangă. Preotul a fost testat cu aparatul etilotest şi a rezultat că acesta avea 0 mg/l alcool pur în aerul expirat. După urmele rămase la faţa locului, Dacia a fost tarată caţiva metri buni de la locul în care Şerban Barbălată intenţiona să intre în curtea casei. Bătranul a fost preluat de urgenţă de un echipaj medical de prim ajutor şi transportat la Spitalul de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani, la Unitatea de Primire Urgenţe. Cu toate intervenţiile medicilor, bătranul a decedat la circa două ore după evenimentul rutier. Trupul neînsufleţit se află la Serviciul de Medicină Legală de unde urmează a fi preluat de familie în cursul zilei de azi.

"Aici mereu se întamplă cate un accident"

Poliţiştii nu s-au exprimat cu privire la cine se face vinovat de producerea accidentului însă, după cum spun vecinii bătranului, zona este parcă blestemată. Cel mai probabil, dosarul va fi înregistrat ca ucidere din culpă, urmand ca cercetările să stabilească dacă preotul are vreo vină în producerea evenimentului rutier. Chiar dacă nu a văzut cele întamplate, un vecin de peste drum de-al bătranului mort a auzit izbitura. “Eram în grădină şi am auzit o bufnitură, după aceea am ieşit şi am văzut maşina vecinului meu lovită. Conducea zilnic (n.r.- victima, Şerban Barbălată), era atent, nu bea niciodată la volan. Cred că intra în curte şi l-a lovit. La noi aici, mereu se întamplă cate un accident. Eu am avut podul distrus de cateva ori, la vecinul aici la fel s-au întamplat mai multe accidente, se circulă cu mare viteză la intrarea în comună pentru că nu este nicio limitare de viteză (n.r.- gen “broscuţe”)”, ne-a spus Sandu Oncioiu, vecin cu victima. Nici soţia bărbatului ucis şi nici preotul Lucian Gîrneaţă nu au fost de găsit în cursul zilei de ieri pentru declaraţii despre accident. Vecinii preotului ne-au spus doar că “părintele a plecat cu cealaltă maşină” de la faţa locului. Nici soţia sa, primarul Elena Gîrneaţă, fata părintelui Ştefan Argatu, nu a putut fi contactată telefonic. Cu parohia în satul Jilişte, unde se află şi locuinţa soţilor Gîrneaţă, preotul este cunoscut în comună ca un om deosebit iar cei care au aflat de necazul de ieri şi-au exprimat regretul faţă de cele întamplate.

Zona parcă este blestemată, după cum spun localnicii

Aproape că nu trece an fără ca vreun accident să aibă loc în zona cu pricina, după cum spun localnicii care se declară nemulţumiţi de faptul că autorităţile nu au luat pană acum măsuri. “A trebuit să moară un om ca să se sesizeze cineva că aici se circulă cu mare viteză de la intrarea în localitate. Ultimul accident a avut loc în toamna trecută, chiar în faţa porţii omului ăsta care a murit. Tot aici a mai fost lovită o maşină însă a avut noroc că nu era nimeni în ea, că a fost aruncată cat colo”, ne-a spus Mădălina Udrea, vecină cu bătranul mort în accident. Femeii, dar şi altor vecini care au copii, le este efectiv teamă de ceea ce s-ar putea întampla, mai ales că o bună porţiune din drumul unde a avut loc accidentul coincide cu traseul elevilor de la şcoală către casă. “Este stadionul aici, copiii se întorc de la şcoală, nu ia nimeni nicio măsură de limitare a vitezei. Cand vin dinspre Focşani, majoritatea intră aici cu viteză mare, mai reduc spre centru comunei”, a mai spus femeia. Poliţiştii cunosc zona ca fiind cu probleme, motiv pentru care au mai organizat acţiuni cu aparatele radar. Acestea nu sunt însă, din cate se pare, suficiente pentru a-i determina pe şoferi să mai ridice piciorul de pe acceleraţie. Conform oamenilor din zonă, o altă problemă o reprezintă şi faptul că poliţiştii de la postul din localitate nu au în dotare nicio autospecială, cu care să organizeze acţiuni în zonă, chiar şi fără radar. (Gabriel SAVA, Dan CHIRIAC)











În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.