Politică

Primarul din Slobozia Bradului, avertismente pentru şoferii mahmuri

Iulia Crețu
4 mai 2014 2233 vizualizări
Valerică Zamfirescu face educaţie rutieră cu discipolii lui Bachus pentru a-i feri de dosare penale şi amenzi

Primarul Valerică Zamfirescu îşi avertizează locuitorii din comuna pe care o conduce, Slobozia Bradului, că riscă sancţiuni dure dacă se urcă băuţi la volan. În acest sens, pentru mahmuri şi beţivani, acesta a lipit pe uşile primăriei din comună un avertisment, în care sunt trecute şi amenzile pe care şoferii le pot lua de la poliţişti în cazul în care beau şi apoi au chef de plimbări cu maşinile. Zamfirescu îi avertizează pe şoferii din localitate de scăderea pragului la 0,5 la mie alcool în aerul expirat pentru dosar penal. “Iniţiativa de reducere a pragului aparţine direcţiei poliţiei rutiere. Responsabilii speră că şoferii nu vor mai urca la volan după ce au băut un pahar. Atenţie şoferi, studiaţi cu atenţie”, le transmite Valerică Zamfirescu celor care au permis de conducere în Slobozia Bradului. Atenţionarea edilului este de înţeles în condiţiile în care la primăria din localitate vin cele mai multe amenzi de circulaţie, ţinand cont de preocuparea celor din Slobozia Bradului de a face comerţ cu fier vechi. Legislaţia prevede că o concentraţie de 0,10 la mie alcool în aer expirat nu este contravenţie. Valorile cuprinse între 0,10 şi 0,40 la mie alcool în aer expirat se sancţionează cu amendă şi ridicarea permisului. Valorile de peste 0,40 la mie alcool în aerul expirat determină recoltarea de probe biologice, testarea la sange, care aduce după sine dosar penal pentru şoferul mahmur prins de poliţişti. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
neiu panaete, acum 3641 zile, 16 ore, 25 minute, 25 secunde
BRAVO MERITI RESPECT ::VALERICA
cititor, acum 3641 zile, 18 ore, 7 minute, 9 secunde
Ce bine ar fi daca dl Zamfirica i-ar da o recomandare colegului dumnealui primarul de la Vizantea ca umbla numai beat la volan si nu-l opreste nimeni.
malinoiu cristi, acum 3641 zile, 19 ore, 53 minute, 19 secunde
si peste 20 de ani...o sa vedem aceleasi figuri cu securitatea pe strada.....romania doarme in bocanci.../
viorel i. iancu, acum 3642 zile, 2 ore, 39 minute, 25 secunde
Initiativa laudabila! Felicitari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.