Politică

CJ trebuie să reevalueze ofertele pentru staţia de la Haret

Mihai Boicu
4 mai 2014 1482 vizualizări
Curtea de Apel Galaţi a dat dreptate doar parţial Consiliului Judeţean în procesul privind realizarea centrului de management al deşeurilor de la Haret u CJ trebuie să reevalueze ofertele pentru investiţia evaluată la peste 10 milioane de euro u contestaţia firmei Tel Drum a fost considerată tardivă de judecători

Cu toate că a angajat o firmă specializată în achiziţii publice, Consiliul Judeţean Vrancea nu a obţinut modificarea decat în parte a deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Constestaţiilor, prin care era obligată să reevalueze ofertele în proiectul “Construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor, Staţiei de Sortare şi Staţie de Compostare în Haret”. Lucrările au fost estimate la 53,6 milioane lei, adică peste 10 milioane de euro. Practic, acum ofertele trebuie reevaluate de CJ, cu menţiunea că judecătorii au apreciat contestaţia unei firme ca fiind tardiv formulată. Aşa cum se întamplă aproape tot timpul în Vrancea, contractul a fost obţinut în octombrie 2013  de Vega 93 SRL Galaţi, în asociere cu Kepiev Epitoipari Es Kereskedelmi KFT. Pe 23 octombrie 2010, ceilalţi competitori au făcut contestaţie la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Constestaţiilor (CNSC). Este vorba de asocierea Iridex Group, Hidroconstrucţia şi Argif Proiect SRL şi de Tel Drum SA, în calitate de lider al asocierii Tel Drum SA – Viales Y Obras Publicas SA. Iridex Group a solicitat anularea deciziei autorităţii contractante de a atribui contractul firmei Vega, obligarea CJ de a relua procedura şi a reevalua ofertele. La randul său, Tel Drum a solicitat admiterea constestaţiei, anularea raportului de evaluare şi deciziei CJ prin care oferta a fost declarată respinsă, toate actele subsecvente acestei decizii, dispunerea reevaluării ofertelor.

Tel Drum, obligată să plătească 5000 lei CJ

În disputa de la CNSC a făcut intervenit şi Vega 93 SRL, caştigătorul licitaţiei organizată de CJ. Consiliul a decis să de lea dreptate contestatarilor. “Obligă autoritatea contractantă la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 16426/14.10.2013 şi a adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire, inclusiv a adreselor nr. 16463/14.10.2013 şi nr. 16467/14.10.2013, la reevaluarea ofertelor şi desemnarea ofertei caştigătoare, cu respectarea strictă a prevederilor art. 83 din HG nr. 925/2006, conform motivării aferentei prezentei”, s-a arătat în decizia CNSC. La ultimul termen, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au admis recursul formulat de Consiliul Judeţean Vrancea şi au modificat parţial decizia CNSC, fără a anula însă obligaţia anulării raportului de atribuire şi desemnarea ofertei caştigătoare. Firma Tel Drum SA a fost însă scoasă din cărţi. “Admite plangerea formulată de petenta UAT Judeţul Vrancea – Consiliul Judeţean Vrancea. Modifică în parte decizia nr. 4254/C1/4636,4642/26.11.2013 a CNSC în sensul că respinge contestaţia formulată de Tel Drum SA ca tardiv formulată şi înlătură dispoziţia privind anularea adresei nr. 16467/14.10.2013. Menţine celelalte dispoziţii ale deciziei atacate”, se arată în soluţia judecătorilor de la Curtea de Apel Galaţi. Tel Drum a fost obligată să plătească CJ şi cheltuieli de judecată în valoare de 5000 de lei. Sentinţa Curţii de Apel Galaţi este definitivă.

Socrul lui Predoiu, avocatul lui Oprişan

Construirea centrului de la Haret face parte din proiectul “Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor”, finanţat cu fonduri europene, a cărui valoare totală se ridică la peste 43 milioane euro. Caştigătorul licitaţiei contestate, Vega Galaţi, este firma care a obţinut cele mai importante contracte de infrastructură în Vrancea de peste 10 ani. Tel Drum, firma a cărei contestaţie a fost declarată tardivă de judecători, este fosta societate de drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman. Despre aceasta se spune că după privatizare a continuat să fie controlată de Liviu Dragnea, fostul preşedinte al CJ Teleorman. După ce contestaţia licitaţiei a ajuns în instanţă, CJ a considerat că este necesară angajarea unei case de avocatură, avand în vedere că este un proces cu o miză financiară importantă. Astfel, a fost angajată firma “Zamfirescu Racoti&Partners”, unde unul dintre partneri este Călin Zamfirescu, socrul lui Cătălin Predoiu, posibilul candidat PDL la funcţia de preşedinte, fost partener în firmă pană în anul 2008. Onorariul casei de avocatură a fost fixat la 31.524 lei. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.