Politică

Fostul primar şi casierul de la Bordeşti, la judecată cu primarul

Gabriel Sava
4 mai 2014 2214 vizualizări
Cei doi au fost obligaţi să achite un prejudiciu de 24.000 lei

Primarul comunei Bordeşti, Gheorghe Tătaru, se judecă în două dosare în materie de contencios administrativ şi fiscal cu fostul edil, Vasile Moldoveanu, şi cu Vasilica Manolache, casieră. Totul a pornit de la o decizie de imputare emisă acum un an de primarul Gheorghe Tătaru, pentru suma de circa 24.000 lei, bani pe care Camera de Conturi i-a identificat ca provenind din amenzi prescrise în sarcina fostului edil Vasile Moldoveanu. “Eu am revenit în primărie în 2012 şi atunci s-a făcut acel control al Curţii de Conturi care a identificat mai multe sume imputabile primarului de dinaintea mea. Este vorba despre circa 24.000 lei, amenzi care au ajuns la termenul de prescripţie şi pentru care nu s-au făcut eforturi în sensul ca acestea să fie recuperate. Mai era vorba şi de sume aferente carburantului consumat şi care nu erau justificate însă, legat de acei 24.000 lei, am emis o decizie de imputare, aşa cum a indicat şi Curtea de Conturi, pe care cei doi au contestat-o la instanţă”, ne-a declarat primarul Gheorghe Tătaru. Ambele acţiuni au fost respinse de judecătorii Tribunalului Vrancea, secţia a II-a Civilă (comercială, de contencios administrativ şi fiscal). Curtea a decis admiterea recursului în cazul Vasilicăi Manolache şi a dispus rejudecarea la jumătatea lunii trecute.  “Admite recursul. Casează sentinţa recurată şi în rejudecare: Admite acţiunea. Dispune anularea deciziei de imputare nr. 76/14.05.2013 emisă de intimat, ca tardiv întocmită. Obligă intimatele autorităţi pârâte la plata către recurenta-reclamantă a sumei de 704 lei cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate la instanţa de fond”, se arată în sentinţa din 17 aprilie de la Galaţi. Dosarul în care fostul primar a contestat decizia de imputare a fost abia înregistrat pe rolul Curţii de Apel, la finalul lunii aprilie, urmand a fi repartizat electronic la un complet specializat de recurs. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.