Politică

Consiliul Judeţean cheltuieşte 150.000 lei pentru alegerile locale parţiale

Mihai Boicu
30 apr 2014 1004 vizualizări
Birourile electorale pentru alegerile europarlamentare şi pentru alegerile parţiale de la Panciu şi Andreiaşu vor funcţiona la sediul Consilului Judeţean şi la primării

Consiliul Judeţean a aprobat ieri alocarea sumei de 150.000 lei pentru alegerile locale parţiale care vor avea pe 25 mai la Panciu şi la Andreiaşu de Jos. “Cheltuielile pentru organizarea, dotarea şi funcţionarea birourilor electorale judeţene şi a oficiilor electorale, precum şi plata indemnizaţiilor membrilor birourilor electorale judeţene şi ai oficiilor electorale, a statisticienilor, informaticienilor şi a personalului tehnic auxiliar pentru alegerile parţiale pentru autorităţile administraţiei publice locale, se suportă din bugetele judeţelor”, se arată în referatul proiectului de hotărare. La Panciu va fi ales un nou primar, iar la Andreiaşu de Jos un alt Consiliu local. De asemenea, Camera Agricolă a primit o suplimentare de buget de 157.000 lei, banii venind de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. “Suma va fi utilizată numai pentru plata sumelor prevăzute prin hotărari judecătoreşti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din sectorul bugetar, devenite executorii pană la data de 31 decembrie 2012”, se arată într-o adresă a Ministerului Agriculturii.

Alegerile parţiale la Panciu şi Andreiaşu, referendum la Slobozia Bradului

La alegerile pentru Parlamentul European, scrutinul de pe 25 mai va fi coordonat de la CJ, etajul 1, camera 105. Biroul Electoral Judeţean pentru alegerile locale va funcţiona la acelaşi etaj, la camera 101, chiar dacă prefectul Cătălin Kanty Popescu declara că este posibil să aleagă sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea. Biroul electoral de la Panciu va fi condus din sala de şedinţe a primăriei, la fel ca şi în comuna Andreiaşu de jos. Pe 25 mai va avea loc şi un referendum pentru “spargerea” în două a comunei Slobozia Bradului, însă desfăşurarea acestuia intră doar în atribuţiile autorităţilor locale. Pană la această dată s-au ales preşedinţii şi locţiitorii pentru cele două birouri electorale judeţene, precum şi pentru birourile de la Panciu şi Andreiaşu. Cum în total sunt doar patru birouri, şefii acestora au fost aleşi din randul magistraţilor. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.