Politică

PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ -Comunicat de presă

Ziarul de Vrancea
30 apr 2014 1252 vizualizări
Îi solicit directorului Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, comisar-șef Gina Laura Cușa, să explice în baza cărei legi a dat curs comenzii politice lansate de primul ministru, Victor Ponta, prin intermediul Corpului de Cotrol al Guvernului, de a verifica cetăţenii care au semnat listele PMP împotriva accizei la carburanţi.

            

 

De asemenea, indiferent dacă au fost folosite resurse puţine sau de anvergură, contribuabilii au dreptul să ştie care au fost costurile acţiunii de intimidare a persoanelor care au semnat pe aceste liste. Fiecare leu cheltuit din bani publici pentru un demers electoral al primului ministru şi al PSD este un ban furat din buzunarul românilor.

La comanda lui Victor Ponta, instituţii ale statului şi-au depăşit atribuţiile şi s-au implicat într-o acţiune de hărţuire şi intimidare a cetăţenilor nemulţumiţi de Guvern. Oamenii care au semnat pe aceste liste nu sunt doar supuşi unei presiuni inacceptabile din partea autorităţilor, dar, în plus, sunt nevoiţi să achite şi factura acestui demers abuziv, din taxele şi impozitele pe care le plătesc.

Îi solicit directorului acestei instituţii să spună public: câţi angajaţi au lucrat la verificarea celor 3.468 de persoane, cât timp și, aferent acestui timp, cât a costat contribuabilul munca depusă. Partidul Mişcarea Populară va depune, în acest sens, o solicitare oficială, în baza Legii 544-2001 privind liberul acces la informațiile de interes public.

Cei care au îndeplinit ordinele primului ministru trebuie să răspundă în faţa legii şi să deconteze sumele cheltuite, din propriile buzunare sau, mai bine, din conturile PSD.

Observ că Victor Ponta încearcă să transforme instituţiile statului în instrumente de represiune a românilor nemulţumiţi de guvernare. Aceasta este, probabil, România în care se simte mândru premierul: o ţară în care instituţiile funcţionează în slujba PSD şi împotriva cetăţenilor.

 

29 aprilie 2014

 

Florin Secară

Deputat PMP

 

www.pmponline.ro

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.