Politică

Partidul Verde acuză Primăria Focşani de discriminare

Iulia Crețu
27 apr 2014 1356 vizualizări
Tragerile la sorţi pentru stabilirea ordinii de afişaj pe panourile electorale destinate promovării candidaţilor pentru Parlamentul European şi condiţia pusă de Primăria Focşani de a acorda cinci locuri pentru partidele parlamentare şi doar unul pentru cele neparlamentare şi candidaţii independenţi, i-a nemulţumit pe o parte din politicieni.

Printr-o informare de presă, Dan Butnaru, candidat şi reprezentant al Partidului Verde, acuză Primăria Focşani de discriminare. „Primăria Focşani demonstrează încă o dată că principiile Uniunii Europene, democraţia şi dreptul egal şi liber la exprimare îi sunt lucruri străine. Conform legii 33/2007 Art. 40, partidele au drepturi egale la afişaj electoral, indiferent dacă sunt parlamentare sau neparlamentare. În pofida legii, Primăria Focşani a decis acordarea de afişaj electoral de 5 ori mai mare partidelor parlamentare, 5 panouri, discriminand grav celelalte partide care au prezentat candidaţi şi care au primit un singur panou. Protestez împotriva deciziei şi acuz Primăria Focşani de discriminare, abuz în serviciu împotriva partidelor neparlamentare şi refuzul acordării de şanse egale tuturor competitorilor”, spune Butnaru. Acesta nu este singurul care s-a arătat deranjat de decizia municipalităţii, însă Partidul Verde, ca majoritatea formaţiunilor politice şi a candidaţilor independenţi pentru Bruxelles, nu a participat la tragerea la sorţi. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.