Urmărește-ne pe:
Contul meu 20 aprilie 2024
Despre noi Publicitate Anunțuri ZdV Contact
Prima pagină Special/ Politică Marian Oprişan a fost externat, DNA-ul lucrează!
Politică

Marian Oprişan a fost externat, DNA-ul lucrează!

Eduard Popescu
14 apr 2014 12066 vizualizări
Seful Consiliului Judeţean a fost externat, dar problemele care fac să-i tresară inima sunt departe de a se fi finalizat .Surse informate spun că Oprişan se teme de DNA pentru cateva contracte de valoare mare încheiate de Consiliul Judeţean.Emoţii îi dă baronului şi dosarul de corupţie de la Cluj.Liberalul Ludovic Orban susţine că în anul 2007, atunci cand era ministru al Transporturilor, Oprişan i-ar fi cerut ca ministerul să nu mai fie parte civilă în procesul său, cu un prejudiciu de 1,5 milioane euro produs la pietruirile de drumuri. "Nu s-a întalnit hoţul cu prostul!", a comentat fostul ministru

Marian Oprişan a fost externat ieri de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” Bucureşti, unde a fost internat pentru o serie de investigaţii medicale, după ce a avut probleme medicale cu inima. “În urma efectuării acestor investigaţii, medicii cardiologi au concluzionat că starea de sănătate a dlui Marian Oprişan este bună. În consecinţă, preşedintele UNCJR şi al Consiliului Judeţean Vrancea îşi va relua activitatea în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat de presă al CJ. Marian Oprişan a ajuns joia trecută la Spitalul Judeţean, fiind adus de la vila de la Boloteşti. Acesta a rămas internat pe timpul nopţii, iar a doua zi a fost transferat la Bucureşti întrucat spitalul de urgenţă (SIC!!!) din Focşani nu are capacitatea de a investiga problemele cardiace pe care le acuza Oprişan. Problemele medicale ale şefului CJ au fost cauzate de o tahicardie pe fondul stresului, după cum s-a transmis presei. Surse apropiate liderului PSD spun că Oprişan s-a temut de o acţiune a procurorilor anticorupţie împotriva sa, după ce omologul său de la Constanţa, Radu Mazăre, a fost reţinut într-un dosar de corupţie generat de o investiţie de 10 milioane de euro. Acţiunile DNA care a intrat în feudele lor cele mai puternice a creat în PSD o stare de nervozitate, care pare să-l fi adus la spital pe Oprişan, care a realizat că nu are protecţie chiar dacă PSD a rămas singur la guvernare. "Lui Oprişan îi este o frică teribilă de arestare. Din acest punct de vedere alţi baroni sunt mai adaptaţi decat el. Se pare că are şi de ce să de teamă pentru că DNA lucrează în mai multe dosare sensibile", ne-au declarat surse apropiate situaţiei. Aceleaşi surse spun că Oprişan s-ar afla în vizorul DNA pentru cateva contracte de valoare mare pe care le-a încheiat Consiliul Judeţean Vrancea în ultimii ani, unele cu finanţare europeană. Deocamdată, informaţiile nu au fost confirmate oficial, iar Oprişan nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

DNA a intrat în baroni

Înaintea lui Radu Mazere, DNA l-a ridicat pe Mircea Cosma, fost preşedinte al PSD Prahova şi şef al Consiliului Județean Prahova, acuzat de trafic de influență în acelaşi dosar în care fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma este şi el urmărit penal pentru o presupusă mită de 1 milion de euro. Vizat de DNA este şi preşedintele CJ Arges, influentul baron local Constantin Nicolescu. În sfârşit, Nicuşor Constantinescu, baron local PSD şi preşedintele Consiliului Județean Constanța la al treilea mandat, a fost ridicat pe 15 ianuarie, cu scandal, de către procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu şi plăți ilegale în valoare de 5 milioane de euro. Nu e singurul său dosar penal. DNA a început urmarirea penală  şi față de preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, în luna decembrie, în dosarul privind atribuirea, în condiții presupus nelegale, a unor contracte finanțate din fonduri locale şi europene. Pe lista neagră se află şi preşedintele CJ Mehedinţi, Adrian Duicu, reţinut pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, Ştefan Ponea, a fost reţinut pentru 24 de ore, acuzat fiind de fapte de corupţie. Şeful CJ Mehedinţi, spune DNA, patrona un adevărat sistem de tip mafiot în judeţ. Chiar dacă premierul Victor Ponta a declarat că nu se dezice de şefii de consilii judeţene aflaţi în atenţia DNA, precizând că aceştia au probleme “ doar pentru că sunt din judeţe unde PSD stă foarte bine", în calitatea sa mai nouă de şef al şefilor de Consilii Judeţene Marian Oprişan şi-a dat seama că are motive reale de îngrijorare.

Dezvăluirile lui Orban, fostul ministru al transporturilor

Liberalul Ludovic Orban a declarat că Oprişan i-ar fi cerut să-l scape de un prejudiciu de 1,5 milioane euro pe cand era ministrul Transporturilor

Dosarul de corupţie de la Cluj în care Marian Oprişan se numără printre inculpaţi are un nou termen la finalul acestei luni şi este un alt motiv de stres pentru şeful Consiliului Judeţean. Liberalul Ludovic Orban a declarat la Focşani recent, la o vizită făcută în organizaţia locală, că Marian Oprişan i-ar fi cerut în anul 2007, cand era ministrul al Transporturilor, să-l scape de prejudiciul pe care i-l imputa ministerul. Suma se ridică la nu mai puţin de 1,5 milioane de euro, iar Ministerul Transporturilor se constituise parte civilă în procesul în care Marian Oprişan fusese trimis în judecată de DNA alături de alte persoane din conducerea Consiliului Judeţean Vrancea. “În 2007, după ce am ajuns ministru, mi-a fost adus de mană Oprişan la Ministerul Transporturilor de către un domn important din PSD şi mi s-a solicitat ca în procesul pe care îl are domnul Oprişan referitor la lucrările în urma inundaţiilor din 2005, în calitatea mea de ministru, să retrag Ministerul Transporturilor din poziţia de parte civilă în proces. Cand mi s-a cerut acest lucru, am studiat dosarul şi expertizele care au stat la baza dosarului respectiv şi răspunsul meu a fost categoric nu. Expertizele evidenţiază cu precizie faptul că banii au fost cheltuiţi aiuirea, fără nici un fel de suport tehnic, pe nişte lucrări inventate în cea mai mare parte. Nu am acceptat sub nicio formă să retrag ministerul ca parte civilă. Am şi spus că asta ar însemna să fac eu puşcărie în locul domnului Oprişan, ori nu s-a întalnit hoţul cu prostul. Şi astăzi stau şi mă întreb cum de acest dosar nu a ajuns să fie judecat", a declarat Ludovic Orban, fost ministru al Transporturilor. Marian Oprişan nu a avut nicio reacţie faţă de declaraţiile făcute de liberalul Orban, fostul său coleg din USL. Cei doi ar fi urmat să apară zilele trecute într-o emisiune de televiziune, însă aceasta nu a mai avut loc din pricina crizei de inimă de care a suferit preşedintele Consiliului Judeţean.

DNA a acuzat că banii nu s-au cheltuit pe drumuri

În procesul în care se judecă la Cluj Napoca, Ministerul Transporturilor s-a constituit parte civilă pentru recuperarea unui prejudiciu de 1,5 milioane de euro, bani care provin dintr-un împrumut extern. Procurorii DNA au arătat că 41 de drumuri comunale din judeţul nostru au fost pietruite de Consiliul Judeţean Vrancea în anul 2004 cu fonduri de 1,9 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor, condus la acea vreme de deputatul Miron Mitrea, cel care l-a lansat pe Marian Oprişan în politica Mare. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au susţinut că unele lucrări nu se impuneau, iar altele au fost plătite fără a fi în realitate executate. Deşi PNL s-a aflat mai tot timpul în război la nivel declarativ cu PSD, Ludovic Orban nu a făcut această dezvăluire despre demersurile lui Marian Oprişan pană  acum, deşi a trecut de nenumărate ori prin Vrancea, ceea ce ridică unele semne de întrebare cu privire la motivele pentru care face afirmaţii abia acum, la şapte ani distanţă de evenimentele de atunci. (E. POPESCU)


14.04.2014-ora15,00:Marian Oprişan a fost externat

Marian Oprişan a fost externat astăzi de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” Bucureşti, unde a fost internat pentru o serie de investigaţii medicale, după ce a avut probleme medicale cu inima.

“În urma efectuării acestor investigaţii, medicii cardiologi au concluzionat că starea de sănătate a domnului Marian Oprişan este bună. În consecinţă, preşedintele UNCJR şi al Consiliului Judeţean Vrancea îşi va relua activitatea în cel mai scurt timp”, se arată într-un comunicat de presă al CJ. Marian Oprişan a ajuns joia trecută la Spitalul Judeţean din Focşani, fiind adus cu salvarea de la vila de la Boloteşti. Acesta a rămas internat pe timpul nopţii, iar a doua zi a fost transferat la spitalul din Bucureşti. Problemele medicale ale acestuia cu inima au fost cauzate de o tahicardie pe fondul stresului. Preşedintele CJ nu a fost la primele probleme de acest gen, trecand pe la Spitalul Judeţean şi la alegerile locale din 2012. Surse apropiate liderului PSD spun că Marian Oprişan s-a temut de o acţiune a procurorilor anticorupţie împotriva sa. (M. B.)

Duminica: Oprişan rămane internat la Bucureşti

Social-democratul Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, rămane internat la Bucureşti pentru investigaţii. Marian Oprişan, care a fost iniţial internat joi la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani după un episod de tahicardie, şi-a petrecut weekendul la Institutul de Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu” din Bucureşti. „Marian Oprişan este internat la noi şi starea sa este stabilă”, a declarat dr. Şerban Bubenek,directorul medical al unităţii, pentru ziarul “Adevărul”. Oprişan a plecat la Bucureşti vineri după ce a părăsit Spitalul Judeţean, unitate care nu are capacitatea de a investiga problemele medicale ale liderului PSD. Oprişan a început să se simtă rău joi după amiază, fiind internat la Spitalul Judeţean. În controlului medical s-a constatat, potrivit Biroului de presă al CJ Vrancea, că "pe fondul solicitării fizice din ultima perioadă şi a condiţiilor atmosferice specifice anotimplului, domnia sa a înregistrat un episod de tahicardie". Medicii spun că tahicardia este accelerarea anormală a bătăilor inimii datorită unui efort fizic, unei emoţii sau unei afecţiuni cardiace. Totuşi, ţinand cont că s-a impus internarea, medicii s-au temut ca problemele lui Oprişan să nu fie mai grave, motiv pentru care i s-a recomandat o pauză de la activităţile publice.  (Z. V.)

Oprişan, cardiologia, DNA-ul şi speculaţiile alegătorilor

După o noapte petrecută la Spitalului Judeţean, şeful Consiliului Judeţean a fost transferat la Institutul Clinic Fundeni pentru investigaţii cardiologice u cititorii cred că baronul Oprişan a făcut un atac de inimă de teamă să nu fie reţinut de DNA, după modelul Mazăre, sau pentru a refuza să participe la o emisiune tv la care fusese anunţat ca invitat

 

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, a fost transferat ieri dimineaţă de la Spitalul Judeţean Focşani la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti pentru investigaţii suplimentare la inimă, după cum a anunţat Biroul de Presă al CJ Vrancea. După o noapte petrecută în spital, unde a fost internat joi după amiază cu o suspiciune de preinfarct, Oprişan “a fost transferat la Institutul Clinic Fundeni pentru continuarea investigaţiilor medicale”, conform comunicatului de ieri dimineaţă. Responsabilii din sistemul de sănătate vrancean nu au dorit ieri să comenteze situaţia, invocand "drepturile pacientului". Nici Oprişan nu a fost de găsit la telefon, aşa că singurele informaţii oficiale au fost cele transmise de CJ. „Joi, în jurul orei 16.00, Preşedintele Consiliului Judeţean, dl Marian Oprişan, a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon”, în urma controlului medical constatându-se că, pe fondul solicitării fizice din ultima perioadă şi a condiţiilor atmosferice specifice anotimplului, domnia sa a înregistrat un episod de tahicardie. Starea de sănătate a dlui Oprişan este stabilă, iar vineri dimineaţă - 11 aprilie 2014 - urmează să se efectueze o evaluare medicală, în vederea externării”, se arată în comunicatul transmis joi seara. Tahicardia este accelerarea anormală a bătăilor inimii datorită unui efort fizic, unei emoţii sau unei afecţiuni cardiace. Oprişan a rămas peste noapte internat, sub supraveghere, unde s-a convins personal de condiţiile din cel mai mare spital al judeţului. Imediat ce au început să circule informaţii cu privire la internarea lui Oprişan, au apărut şi speculaţiile că acesta ar fi fost o posibilă ţintă a DNA şi de aici şi "episodul de tahicardie". Procurorii anticorupţie nu au oferit informaţii ieri despre vreo posibilă nouă anchetă care să-l vizeze pe Marian Oprişan, dosarul său de corupţie de la Cluj avand un nou termen de judecată pe data de 17 aprilie.

„Boala” lui Oprişan, la judecata cititorilor

Zeci de oameni au comentat pe site-ul Ziarului de Vrancea şi pe reţelele de socializare despre îmbolnăvirea preşedintelui CJ Vrancea, pe care o pun pe seama dosarului de corupţie în care social-democratul a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în urmă cu opt ani pentru că ar fi prejudiciat bugetul judeţului cu importante sume de bani. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei din Cluj - Napoca, sub numărul 271/231/2010. Zilele trecute, referindu-se la reţinerea unor lideri ai PSD, Marian Oprisan a declarat că nu este normal ca aleşii locali să fie plimbaţi cu mascaţii la TV şi a opinat că aceştia ar trebui cercetaţi în stare de libertate. Unii vranceni deplang soarta „baronului”, care s-a îmbolnăvit de inimă rea, alţii în schimb construiesc ipoteze conform cărora Oprişan urmează să ajungă după gratii langă „prietenii” din PSD, cum ar fi Adrian Năstase, iar spectrul arestului l-a băgat în spital. „Când îţi pute a DNA te dai rănit că nu te pot cerceta în spital.. . Plus că azi (ieri -n.r.) era aşteptat într-o emisiune unde cineva îi aducea probe la cât a furat domnul "Portofel"....", scrie Marius Guţă, în vreme ce Alin Radu G. afirmă că „din laşitate Oprişan s-a dus la spital, ca să nu dea ochii cu Rareş Bogdan, Ion Cristoiu şi Ludovic Orban la Realitatea Tv!”. Altul îl trimite pe şeful judeţului direct la Penitenciarul Focşani. „La Mîndreşti cu tine!” a scris şi Eduard Herea. Cititorii cred că această internare a şefului CJ este „paşaportul” de a scăpa de mana lungă a Justiţiei. „Gata, începe să-l doară toate alea, îşi ia acum nişte certificate precum că nu suportă regimul de detenţie şi uite-aşa scapă neatins...", comentează şi Laurenţiu Barbu, fost coleg cu Oprişan în organizaţia de tineret a fostului FSN. Un alt cititor completează în acelaşi registru: „Săracii baroni, se îmbolnăvesc şi ei sau poate nu au toate vaccinurile făcute la timp”. Alţii consideră că Oprişan nu ar putea demonstra de unde a avut banii pentru a construi somptoasa vilă de la Boloteşti, unde l-au luat durerile de inimă. „Mai întai să dea anumite explicaţii DNA-ului! La Boloteşti nu poţi opri maşina în dreptul acestui palat, că imediat se găseşte în apropiere şi un echipaj de poliţie, care să te avertizeze că nu poţi opri în acel perimetru, ca şi cum ar fi o unitate militară!", scrie Daniela Constantin pe contul nostru de Facebook. Alţii sunt alături de „preşedintele judeţului”, îi transmit însănătoşire grabnică şi îi atacă pe carcotaşi. "Nu vă e rusine să atacaţi un om în suferinţă?", scrie pe forumul ZdV unul dintre admiratorii lui Oprişan.  (Silvia VRÎNCEANU, Aurelian IVAN)

Marian Oprișan, adus în Capitală pentru investigații medicale

 Președintele CJ Vrancea are probleme cardiace

Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, va ajunge la Institutul de Cardiologie C.C. Iliescu din Bucureşti, pentru mai multe investigaţii cardiologice. El a plecat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani, unde a fost internat de ieri după-amiază, în urma unei tahicardii.

Potrivit Biroului de Presă al Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a fost internat, joi, în jurul orei 16.00, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focşani, informează Mediafax. 

În urma controlului medical, s-a constatat că „pe fondul solicitării fizice din ultima perioadă şi a condiţiilor atmosferice specifice anotimplului”, acesta a avut „un episod de tahicardie”.  

 

www.digi24.ro

 

 

10.04.2014-ora22,00:Ce face DNA-ul din politicieni:

Oprişan internat la spital cu probleme cardiace

 

 Preşedintele Consiliului Judeţean a fost luat cu ambulanţa de la vila sa de la Boloteşti

 

În timp ce mulţi dintre liderii PSD au în ultima vreme probleme penale, se pare că pe Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, l-au ajuns din urmă problemele medicale, potrivit unor informaţii care au ajuns la cotidianul nostru aseară, la închiderea ediţiei. În varstă de 48 de ani, preşedintele Consiliului Judeţean ar fi ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Focşani, după ce s-a simţit rău, avand palpitaţii. Acesta ar fi preluat de un echipaj al Ambulanţei de la casa deţinută pe numele mamei sale la Boloteşti, după ce ar fi acuzat anumite probleme cardiace. Criza de inimă s-ar fi produs în jurul orei 16.30, Marian Oprişan fiind preluat ulterior de medicii de la UPU, unde a fost supus unor  investigaţii medicale amănunţite, fiind suspect că ar fi suferit un preinfarct. Deşi nu s-a primit nicio confirmare oficială, se pare că social – democratul a rămas internat în secţia de Terapie Intensivă, sub supravegherea medicilor. Marian Oprişan nu ar fi la prima problema de acest gen, întrucat în anul 2012, în ziua alegerilor locale, a ajuns tot la Spitalul Judeţean după ce i s-a făcut rău pe fondul stresului şi a oboselii. Imediat ce au început să circule zvonurile cu privire la internarea lui Marian Oprişan, au apărut şi speculaţiile că acesta ar fi fost o posibilă ţintă a DNA şi de aici şi problemele sale cardiace.

CJ-ul zice că Oprișan suferă de tahicardie


Biroul de Presă al Consiliului Judeţean a confirmat aseară internarea lui Marian Oprişan. "Joi, în jurul orei 16.00, Preşedintele Consiliului Judeţean, dl Marian Oprişan a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon”, în urma controlului medical constatându-se că, pe fondul solicitării fizice din ultima perioadă şi a condiţiilor atmosferice specifice anotimplului, domnia sa a înregistrat un episod de tahicardie. Starea de sănătate a dlui Oprişan este stabilă, iar vineri dimineaţă – 11 aprilie 2014 - urmează să se efectueze o evaluare medicală, în vederea externării.", se arată în comunicat. Tahicardia este accelerarea anormală a bătăilor inimii datorită unui efort fizic, unei emoţii sau unei afecţiuni cardiace.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 78

Adaugă comentariu
stroe vasilica, acum 3614 zile, 1 ora, 24 minute, 13 secunde
...IN SPECIAL,PENTRU NUMITA ,,elena,,!!! IMI ESTE SILA=GREATA,DE PUPINCURISTi...sau ce mai are ala in pantaloni...adica,tu chiar crezi ca va scapa,la infimnit??? EU,SPER,CA DUMNEZEU NU DOARME,SI_L VA citeste integral
adi, acum 3657 zile, 17 ore, 44 minute, 55 secunde
Vrancea = Cel mai sarac judet, fara iluminat publica , drumuri , curatenie, Oprisan mandrestiul te asteapta!
@nonim , acum 3657 zile, 20 ore, 37 minute, 30 secunde
TOVARASUL MARIAN OPRISAN POATE FI VINDECAT **** ********* :))))))))))
aha, asta era strategia penalului, acum 3657 zile, 21 ore, 32 minute, 52 secunde
Genul de sfat primit de la un jurist de talia lui Tonta, Copy-lotul plagiator. Speriat de acuzatiile ce-i vor fi aduse in procesul preshului de cejeu MH (trafic de influenta si favorizarea citeste integral
aha, asta era strategia penalului, acum 3657 zile, 21 ore, 54 minute, 2 secunde
Strategie a la juristul Tonta, Copy-lotul, urmatorul puscariabil - va fi acuzat in scurta vreme de trafic de influenta si favorizarea infractorului (vezi cazul presului de MH). Vom avea o primavara citeste integral
carcotashu', acum 3658 zile, 14 ore, 9 minute, 58 secunde
Constatam ca urarea de bine transmisa in textul "stelutzat" de mai jos = "******** ********* **** *****" (o fi infiltratul puterii de serviciu?) - o ironie, se-ntelege, ii dorim citeste integral
bubu, acum 3658 zile, 15 ore, 13 minute, 51 secunde
:)) s-a dus la buckale sa fie mai aproape de dna??? ma mir k nu l-a luat mai tare palpitatiile...ii e cam frica de moartea lu' nenea portofel....
Portal > Judecătoria CLUJ-NAPOCA > Informaţii dosar , acum 3657 zile, 23 ore, 43 minute, 24 secunde
Informaţii generale Nr. unic (nr. format vechi) : 271/231/2010 Data inregistrarii 17.09.2010 Data ultimei modificari: 13.03.2014 Sectie: Penal Materie: Penal Obiect: infracţiuni de corupţie citeste integral
Eni antache marene, acum 3659 zile, 4 minute, 51 secunde
Mariene nu uita sai ei cu tine si primari penali ex. Nanesti, Maicanesti,Rastoaca si mai sunt ex.
Alin, acum 3659 zile, 2 ore, 56 minute, 54 secunde
Multa sanatate domnule Oprisan!
Eu cand vreau sa ... fluier, fluier !, acum 3658 zile, 15 ore, 43 minute, 2 secunde
Am cersit la cer prea multe Mi-am dorit ce n-am avut Ce credeam ca nu voi pierde Ieri deja era pierdut
carcotashu', acum 3659 zile, 13 ore, 59 minute, 52 secunde
Hai mai Flori, juri cu manuta pe inima ca Marean nu-i pe mana lui Bradisteanu? Ce crezi, noi nu stim ca ala e doctor la Floreasca? Este o strategie ieftina, vom afla in curand ca Bradisteanu l-a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.