Politică

Liberalii despre acciza la carburant: „nici pomeneală să ajungă la autostrăzi”

Iulia Crețu
1 apr 2014 1607 vizualizări
Grupul PNL din Camera Deputaţilor a anunţat că nu va vota acciza pe benzină şi motorină.Cel mai probabil, demersul va fi susţinut de întreaga opoziţie, însă PNL-PDL-PMP-PP-DD nu deţin majoritate în faţa celor de la PSD.Acciza de 7 eurocenţi se aplică la pompă de ieri

Liberalii au anunţat că nu vor vota acciza pe benzină şi motorină, afirmand că nu sunt garanţii privind modul în care Guvernul vrea să utilizeze aceşti bani. De altfel, au existat contradicţii clare între premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, aceasta din urmă afirmand că banii vor merge pentru salarii şi pensii şi nu către realizarea de autostrăzi, aşa cum promitea Ponta. „În mod normal, o Ordonanţă de Urgenţă trece prin comisiile de specialitate şi ajunge în plen, unde este votată. Noi am încercat să o întoarcem. Opoziţia a fost prezentă azi (n.r.  ieri) în plen şi am reuşit s-o întoarcem la comisie. Cu toate acestea însă, efectele accizei vor curge, adică scumpirea se va aplica. Există varianta să nu treacă la vot, să nu vină ei (n.r. PSD) şi să ne mobilizăm noi în opoziţie, dar ei au majoritatea, şi să iasă din uz. Sunt voci şi de la PSD care sunt împotrivă, dar la ei este ordin politic”, ne-a spus deputatul liberal Laurenţiu Ţigăeru Roşca. Acesta a criticat introducerea accizei, afirmand că în niciun caz nu se vor duce bani către autostrăzi ci pentru cateva pomeni la primării, mai ales că este an electoral. „În ţara asta, de mulţi ani, oamenii se întreabă unde se duc banii din taxe şi impozite. Banii din acciză se varsă în bugetul de stat. Cand va fi vorba despre autostrăzi, nu va fi de unde să dea bani. Probabil vor face cateva alocări la comune pentru mituirea primarilor. Dacă ar fi să dea la autostrăzi, acestea nu s-ar vedea ca realizări decat după cinci ani, or acesta este an electoral şi nu se poate”, a mai spus deputatul. OUG 102/2013 prevede intrarea în vigoare a accizei majorate cu 7 eurocenţi pentru combustibil, care s-a aplicat de ieri la pompă, iar majorarea aceasta va duce după sine un nou val de scumpiri, pentru că toate bunurile cuprind în costul lor cheltuieli de transport. Cum partidul său a intrat în Opoziţie, Ţigăeru Roşca a criticat şi intervenţia în media a ministrului de Finanţe. „Ministrul de Finanţe nu are experienţă politică, e paraşutată acolo. Poate prin anunţul ei ar fi fost bine intenţionată, dar nu te joci cu presiunile politice. Nici pomeneală să se facă autostrăzi, este un an electoral”, a mai spus Ţigăeru Roşca. Pentru a-şi face o rezervă de combustibil, mulţi romani au luat cu asalt benzinăriile pe 31 martie, pentru a mai prinde preţul fără acciză. (Iulia CREŢU)

50 lei lunar, în plus, pe carburanţi

Democrat liberalii vranceni transmit, printr-un comunicat de presă, că de ziua păcălelilor, premierul Victor Ponta face o glumă nesărată şi i“ne bagă mâna în buzunar cu forţa şi ne ia banii ca să aibă cu ce hrăni lăcustele pesediste hămesite, care îl urmează”. „Fără să se obosească, măcar, să găsească o minciună credibilă cu care să-şi justifice tâlhăria, PSD ne jefuieşte la drumul mare, aşa cum îi este obiceiul”, după cum acuză Costică Neaţă, preşedintele PDL Vrancea. „Studiile sociologice arată că valul de scumpiri care vin odată cu supra-acciza de 7 eurocenţi aplicată pe litrul de carburant ne va afecta bugetul, fiecăruia dintre noi, cu câte 50 de lei lunar. Va anula, astfel, pomana electorală pe care fanarioţii din PSD au dat-o celor 200.000 de pensionari, în urmă cu câteva săptămâni”, se mai arată în comunicatul democraţilor. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Alin, acum 3674 zile, 20 ore, 54 minute, 34 secunde
statul roman=cel mai mare hot din toate timpurile
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.