Politică

Primăriile pot primi de la ISU o autospecială pentru stins incendii

Raluca Manolache
1 apr 2014 1108 vizualizări
Autospeciala a fost fabricată în 1991, iar capacitatea rezervorului de apă este de 7500 litri

Primăriile din judeţ pot primi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vrancea o autospecială pentru stins incendii. Aceasta după ce ISU a demarat procedurile prin care se doreşte să se transmită direct fără plată la alte instituţii publice sau la unităţi de cult o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă, autospecială fabricată în 1991. Maşina a fost folosită de pompieri de-a lungul anilor pentru stingerea incendiilor şi rezervorul de apă are o capacitate de 7500 litri. Autospeciala este funcţională. “Solicitările de preluare fără plată a bunului scos din funcţiune formulate de autorităţile administraţiei publice locale, se avizează de prefect şi vor fi însoţite de hotărarea consiliului local sau a consiliului judeţean, după caz, din care să reiasă necesitatea şi destinaţia bunului respectiv. Cererile de preluare prin transfer fără plată formulate de unităţile de cult aparţinand cultelor religioase recunoscute în Romania vor trebui să fie avizate de conducătorul unităţii centrale de cult căreia se subordonează unitatea de cult. În cerere va fi menţionat în mod expres necesitatea şi destinaţia autospecialei, precum şi faptul că aceasta va fi folosită în continuare în executarea activităţilor desfăşurate de beneficiar”, se arată în adresa ISU. Autorităţile se pot adresa pompierilor pană pe data de 27 aprilie pentru obţinerea acestei autospeciale. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.