Politică

De ce nu cumpără nimeni Casa Baron Capri

Mihai Boicu
1 apr 2014 1912 vizualizări
Consilierii judeţeni vor vota maine neexercitarea dreptului de preemţiune în privinţa achiziţionării imobilului monument istoric Casa Baron Capri, din strada Republicii nr. 8. Clădirea a fost sediul PNŢCD Vracea pană în anul 2000, iar după accea a devenit secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu”.

Clădirea a fost retrocedată în anul 2008 cetăţeanului canadian Mioara Erdos Bacher, care a decis să o scoată la vanzare pentru suma de 185.000 de euro. Direcţia Judeţeană pentru Cultură a hotărat să nu îşi exercite dreptul de preemţiune, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Culturii şi Cultelor nr. 2118/2007, privind exercitarea dreptului de preemţiune al statului roman. Tot potrivit aceluiaşi ordin, dar şi conform art. 4, alin. 8 din Legea 422/2001, acest drept a fost transferat autorităţilor publice locale, care îl pot exercita în 15 zile. “Avand în vedere prevederile Ord. nr. 29/2003 şi OUG nr. 34/2009 privind reglementarea unor măsuri financiar fiscale cu modificările şi completările ulterioare, Cap.II, art. 24, lit. b, instituţiilor publice li se interzice achiziţionarea, preluarea în leasing sau închirierea de active corporale”, se arată în referatul proiectului de hotărare care va fi votat maine de aleşii judeţeni. În consecinţă, propunerea este de neexercitare a dreptului de preemţiune, care cu siguranţă va fi votată avand în vedere majoritatea confortabilă a PSD în CJ. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.