Politică

Primăria Odobeşti colectează impozitele proprietarilor din alte localităţi

Mihai Boicu
30 mar 2014 2273 vizualizări
"Pur şi simplu, administrativul şi politicul îşi bat joc de noi!", ne-a declarat un cetăţean revoltat, care a fost scos dator pe cinci ani la Primăria Odobeşti, deşi plătise impozitul "la zi" în alte două localităţi

Proprietarii terenurilor agricole de pe raza Odobeştiului care locuiesc în alte localităţi sunt nevoiţi să îşi plătească impozitele la bugetul oraşului pe ultimii cinci ani, în condiţiile în care în aceeaşi perioadă le-au plătit la bugetele comunelor respective. Potrivit primarului Daniel Nicolaş, este vorba de o suprafaţă de cateva sute de hectare de terenuri, care sunt deţinute de cetăţeni din Vîrteşcoiu, Broşteni, Mera, Jariştea şi Paltin. “Dumnealor trebuiau să îşi declare terenurile la Primăria Odobeşti, nu la primăria de domiciliu. Oamenii au ales să dea bani la primăriile de domiciliu, care s-au văzut cu un venit şi l-au încasat. Lor le-a convenit să dea banii langă casă, primăriilor le-a convenit că au încasat bani. Noi nu putem să îi scutim de plata impozitului. Singurul mod în care putem să îi ajutăm este să îi scutim de majorări şi penalităţi pentru impozitul datorat”, a declarat primarul Odobeştiului. Proprietarii au de plătit mai mulţi bani, întrucat taxele sunt mai mari în oraşe decat în comune. Primarul Daniel Nicolaş spune că singura posibilitate este ca oamenii să-şi recupereze banii de la primăriile de domiciliu, întrucat din punct de vedere legal nu există o “portiţă” pentru a recupera banii direct de la primăriile respective, deoarece la ora actuală nu se pot evidenţia plăţile pentru o anumită persoană. “Unii oameni au venit mai demult şi au întrebat care este situaţia cu impozitele şi cand au aflat că aici plătesc 3 milioane au preferat să plătească la comună, pentru că impozitul e mai mic. Oamenii sunt puţini intraţi în panică, dar noi le-am explicat că de diferenţa de impozit nu îi poate scuti nimeni”, a mai declarat primarul Odobeştiului. Pe bună dreptate, cetăţenii sunt revoltaţi, pentru că sunt purtaţi pe drumuri, pe banii lor, întrucat primăriile nu se pot compensa între ele. "Eu sunt plătitor de taxe de bună credinţă, am titluri de proprietate emise de primăriile din Mera şi Vîrteşcoiu, iar acum m-am trezit datoare pe cinci ani la Primăria Odobeşti. Pur şi simplu, administrativul şi politicul îşi bat joc de noi! Cred că pană la urmă o să-i dau în judecată", ne-a declarat Florica Bălan, care ne-a sesizat situaţia la redacţie. Pentru a-şi recupera banii plătiţi în contul altor primării, persoana în cauză are de aşteptat luni bune, pe motiv că "primăriile nu au bani, sunt în pragul falimentului". (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
ion, acum 3678 zile, 2 ore, 2 minute, 14 secunde
Un T.I.G.A.N imputit. Nicolas Daniel.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.