Politică

VIDEO!!! Cat atarnă votul liberalilor la proiectele care necesită 2/3 din voturi

Iulia Crețu
28 mar 2014 1842 vizualizări
Solicitarea UNPR pentru punctul termic ravnit de PP-DD a starnit noi discuţii în plenul Consiliului Local la ultima şedinţă .UNPR nu va vedea sediul pentru că USL nu mai are 2/3 la Focşani, liberalii votand cu Opoziţia. “Imoral şi ilegal”, au strigat pepedediştii, care nici ei nu fac majoritate largă împreună cu PNL şi APV

Un banal proiect de hotărare privind atribuirea unui sediu pentru un partid politic demonstrează cat cantăreşte votul a trei consilieri. USL, varianta PSD-UNPR, care funcţionează în prezent la Focşani cu 11 consilieri, este neputincioasă în faţa Opoziţiei întărite din care fac parte PNL, PP-DD şi APV, cu zece consilieri. Toate proiectele importante, aşa cum sunt cele de patrimoniu, ar putea fi îngenunchiate de trei sau patru consilieri. Abia în aceste condiţii se vede puterea PNL, PP-DD şi chiar a celor trei consilieri aleşi pe listele APV (Alianţei pentru Vrancea - n.r.), care, dacă s-ar alătura PSD, ar înclina balanţa. Pe de altă parte, Opoziţiei actuale îi va fi imposibil, la randul ei, dacă ar ajunge la guvernare, să treacă proiecte cu 2/3, în condiţiile în care sunt numai zece aleşi, iar ruperea de voturi de la PSD este imposibilă. Pentru 2/3 ar fi nevoie de minimum 14 voturi. Aşa că, foarte probabil, în multe cazuri de acum înainte am putea asista la un război surd între Putere şi Opoziţie la Focşani, asta în cazul în care nu apar trădătorii.

“Invocăm aspecte de ordin legal şi moral”

Consiliul Local Focşani nu a fost de acord cu solicitatea făcută de UNPR pentru amenajarea unui sediu de partid în Punctul Termic nr 8, zona BRD, spaţiu cerut în repetate randuri şi de PP-DD. La vot, s-a înregistrat un singur vot pentru, venit din partea preşedintelui UNPR Focşani, consilierul Marius Iorga, în timp ce restul consilierilor s-au abţinut sau au fost împotrivă. Cum era de aşteptat, reprezentanţii PP-DD s-au arătat deranjaţi de demersul fostului lor preşedinte, deputatul Neagu Murgu, pe care l-au acuzat că a acţionat ilegal şi imoral. De asemenea, pepedediştii au cerut explicaţii pentru abţinerea consilierilor PSD de la şedinţa de luna trecută. “Acest spaţiu a fost cerut de noi de mai multe ori. Acum, invocăm aspecte de ordin legal şi moral. Legea partidelor politice spune clar că se asigură spaţii pentru desfăşurarea activităţii tuturor partidelor. Proiectul acesta nu a întrunit numărul de voturi la Comisia de Urbanism, iar la Comisia de Buget nici nu a mai intrat în discuţie. Acest spaţiu este solicitat de un partid al cărui preşedinte a colaborat cu noi trei ani, deci este o acţiune imorală”, a spus Aurel Bacu, preşedinte PP-DD Focşani. La randul său, consilierul local Milea Lionida, a cerut explicaţii PSD. “Unde am greşit de colegii de la PSD s-au opus? Nu ştiu de ce nu ni s-a dat acest sediu”, a spus Milea la ultima şedinţă.

Cum înclină balanţa voturilor?

Pentru a lămuri situaţia proiectului, pepedediştii au cerut ca de acum înainte, la proiectele care vizează patrimoniul, secretarul municipiului, Eduard Corhană, să anunţe dacă este nevoie de 2/3 din voturi. În cazul sediului, fiind vorba despre o clădire aparţinand municipalităţii/ENET era nevoie de votul a 2/3 dintre aleşi. “Tot ce ţine de patrimoniu necesită 2/3 din voturi. Pentru acest proiect este nevoie de minimum 14 voturi”, a lămurit secretarul Corhană. Acest lucru înseamnă că în actualele formule de colaborare în care PSD şi UNPR au 11 voturi, iar PNL, PP-DD şi APV  au 10 voturi, va fi greu de crezut că situaţia se va lămuri în vreun sens. Singura soluţie este ca PP-DD şi UNPR să primească sedii diferite. “Grupul PSD se va abţine la vot pentru că există o cerere şi nu există consens”, a spus liderul PSD, Cătălin Vrabie. În glumă, Lilian Ilie, consilier local PNŢCD,  a propus ca partidele rivale “să împartă în două sediul”, după cum a spus la şedinţă. (Iulia CREŢU)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
chioscarul, acum 3673 zile, 12 ore, 1 minut, 17 secunde
danb-vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri,daca ar fi fost el consilier ce s-ar mai fi vindut,dupa comentarii este de teapa lui murgu tradatorul.
danb, acum 3673 zile, 6 ore, 5 minute, 21 secunde
Da mah, e fantastic ce va slobozeste mintea in materie de supozitii, ca ce-as fi facut eu daca nu stiu ce s-ar fi intamplat. In concret insa eu nu am facut niciodata nimic ilegal, nu m-am lasat citeste integral
danb, acum 3673 zile, 19 ore, 37 minute, 40 secunde
Pai solutia ar fi ca PSD-ul sa cumpere consilierii care-i trebuie la bucata, unul cate unul. Cum e clar ca vor fi dati afara dupa vot pretul corect pt. un consilier ar fi numarul lunilor de mandat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.