Politică

Soldatul Florinel Enache vrea să revină la muncă

Raluca Manolache
13 mar 2014 3388 vizualizări
Toate documentele au ajuns la MApN, iar decizia finală va fi luată de ministrul Mircea Duşa.Militarul a primit ieri placheta de onoare a Brigăzii 282, ofertă de noul comandant. "Climatul familial îi prieşte de minune lui Florinel. Zâmbetul şi căldura cu care ne-a primit continuă să mă surprindă”, spune lt. col. Roman, preşedintele Fundaţiei „Capela Militară Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul".Starea de sănătate a militarului din Gura Caliţei este monitorizată de doctorul Brigăzii 282 şi de cadrele medicale de la Spitalul Militar Focşani

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, va stabili dacă plutonierul adjutant principal Florinel Enache, mutilat în urma misiunii din Afganistan, poate reveni la muncă din aceast an, pe un post adaptat posibilităţilor sale. Aceasta după ce autorităţile militare din Vrancea au făcut toate demersurile ce se impun în astfel de situaţii. “Unitatea militară din Focşani a înaintat către comisia de expertiză medico-militară a Spitalului Militar de Urgenţă Focşani documentele necesare pentru obţinerea avizului pentru menţinerea în activitate conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat”, a precizat lt. Cătălina Crintea, purtătorul de cuvant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” Focşani, unitatea unde a fost încadrat militarul Florinel Enache. Toate documentele au ajuns la MApN, iar decizia finală va fi luată de ministrul Mircea Duşa. “Menţinerea, încadrarea sau reîncadrarea în funcţii militare ori civile se face prin ordin al ministrului apărării, pe baza propunerii comandantului unităţii/detaşamentului, înaintate ierarhic, a concluziilor comisiilor speciale stabilite prin dispoziţie a şefului Statului Major General, care vor cerceta condiţiile în care s-au produs evenimentele, şi a avizului comisiilor de expertiză medico-militară referitor la rezultatul evaluării aptitudinilor fizice şi psihice”, se arată în OUG nr. 82/2006.


Plachetă de onoare pentru Florinel Enache

Ieri, comandantul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, colonel dr. Virgil-Ovidiu Pop, însoţit de şeful Operaţiilor, colonel Ciprian Marin, consilierul comandantului pe probleme de subofiţeri, plutonier adjutant principal Costel Alexandru şi preşedintele Fundaţiei „Capela Militară Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”, locotenent colonel Vasile Roman, au participat alături de doctorul unităţii, maior dr. Olivian Ilie, la vizita periodică de evaluare a stării de sănătate a militarului Florinel Enache, la Gura Caliţei. “Starea de sănătate a colegului nostru este bună, cu evoluţie favorabilă, acesta continuând planul terapeutic prescris” a declarat doctorul Ilie, în urma examenului clinic efectuat. Aceasta a fost prima întalnire a comandantului brigăzii cu militarul erou din Vrancea, ocazie cu care lui Florinel Enache i s-a oferit placheta de onoare a unităţii împreună cu toate urările de bine şi sănătate. „În mod clar climatul familial îi prieşte de minune lui Florinel. Zâmbetul şi căldura cu care ne-a primit, ca de fiecare dată când îl vizităm, continuă să mă surprindă. Este un model de tărie de caracter, optimism, credinţă şi speranţă pentru noi toţi” a concluzionat preşedintele Fundaţiei „Capela Militară Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul”, Focşani.   

Militarul continuă tratamentul de recuperare

Starea de sănătate a militarului din Gura Caliţei este monitorizată în permanenţă de doctorul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani şi de cadrele medicale de la Spitalul Militar Focşani. Militarul Florinel Enache continuă terapia pentru a se acomoda cu proteza bionică primită de la MApN, care îi asigură o anumită independenţă personală. Florinel Enache se poate deplasa doar cu ajutorul unui cărucior electric pentru că a rămas fără picioare şi fără mana stangă în urma misiunii din Afganistan. Soldatul Enache a fost rănit grav în Afganistan pe 4 mai 2012, pe cand se afla într-o patrulă de rutină de securizare a unui obiectiv pe autostrada Kabul-Kandahar. La un moment dat, a călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat, iar ambele picioare şi mâna stângă i-au fost spulberate. Militarul a avut nevoie de aproape doi ani de spitalizare, atat în SUA, la un centru specializat în recuperarea soldaţilor mutilaţi pe front, cat şi Spitalul de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală. El a revenit acasă la sfarşitul anului trecut. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gianina Pianina, acum 3694 zile, 4 ore, 25 minute, 7 secunde
Sunteti patetici de la cap la coada.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.