Politică

Unanimitate la CJ la prima şedinţă cu PNL în opoziţie

Mihai Boicu
13 mar 2014 1283 vizualizări
Cinci dintre cele şase proiecte de pe ordinea de zi s-au referit la un proiect privind sprijinirea copiilor remigraţi

Toate proiectele de la şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Judeţean au fost votate în unanimitate de consilieri, chiar dacă liberalii se află acum în opoziţie. Este devărat că nici proiectele nu au fost, cel puţin la prima vedere, cu semne de întrebare. Nu mai puţin de cinci dintre acestea au fost legate de proiectul „Cresc în Vrancea! Copiii remigraţi în Vrancea – educaţi, sprijiniţi, consiliaţi!”. În acest sens au fost preluate spaţii în folosinţă gratuită de la Adjud, Mărăşeşti, dar şi de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului, din Focşani. Consilierii judeţeni au votat acordul de parteneriat în acest proiect dintre Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Vrancea, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, organizaţia Intercultural Iceland, cu sediul în Reykjavik, Islanda. Proiectul are o valoare totală de 2,6 milioane lei, finanţat în cea mai mare parte cu fonduri europene, la care se adaugă bani de la bugetul de stat. Consiliul Judeţean trebuie să acopere integral costurile pană la recuperarea cheltuielilor eligibile. Şedinţa de ieri a fost convocată şi pentru faptul că acest proiect privind copiii remigraţi trebuie depus de urgenţă. Un alt motiv al întalnirii „extraordinare” a aleşilor judeţeni a fost faptul că drumul judeţean de la Poiana Cristei a fost afectat de precipitaţiile care au căzut la începutul lunii. CJ a aprobat ieri actualizarea indicatorilor tehnico – economic la faza de Proiect Tehnic, Detalii de Execuţie şi Caiet de Sarcini pentru obiectivul de investiţii „Refacere şi consolidare coper drum DJ 205 R, km 28^130, comuna Poiana Cristei judeţul Vrancea”. În altă ordine de idei, consilierii PP – DD au anunţat că liderul de grup nu mai este Ticu Lazăr, ci Jănică Bordeanu. (M. BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.