Politică

Săpunaru îl consideră pe Tăriceanu o mare deziluzie

Iulia Crețu
11 mar 2014 1149 vizualizări
Deputatul de Vrancea este de părere că fostul premier trebuia să-şi ducă războiul în PNL, nu să plece şi să accepte propunerile lui Ponta şi ale PSD

Susţinerea premierului Victor Ponta pentru fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu la şefia Senatului naşte vii controverse. Pe de o parte, proprii colegi ai lui Ponta, social democraţii consideră greşită această susţinere, o voce în acest sens fiind cea a lui Liviu Dragnea. De cealaltă parte, nici liberalii rămaşi în PNL nu mai înţeleg mişcările politice ale fostului lor preşedinte, ale lui Tăriceanu. Deputatul Nini Săpunaru declară că pentru el, Călin Popescu Tăriceanu este “o mare deziluzie”, după cum s-a exprimat şeful liberalilor vranceni. “Ce face domnul Tăriceanu este o mare deziluzie. Nu este războiul lui Tăriceanu cu Crin Antonescu, este în afara partidului. Prin această susţinere, PSD vrea să creeze un rezervor pentru eventualii nemulţumiţi din PNL, o mişcare prin care să încerce să îi aducă langă Ponta pe liberalii nemulţumiţi. În acest joc, Tăriceanu este folosit pe post de iepuraş. PNL va susţine un candidat propriu la şefia Senatului, nu-l va susţine pe Tăriceanu”, a spus ieri Nini Săpunaru. Preşedintele PNL Vrancea a completat că nu crede că decizia de desprindere a lui Tăriceanu va scinda PNL. Săpunaru este de părere că fostul premier liberal ar fi trebuit să rămană în PNL. “Nu, nu sunt probleme de rupere a partidului. Vor încerca, probabil, să facă următoarea schemă: dacă vrei să rămai director la instituţie, te înscrii în partidul lui Tăriceanu. PNL, sub nicio formă nu se va rupe! Dacă Tăriceanu nu avea încredere în proiectul PNL-ului, nu numai al lui Crin Antonescu, aştepta eventual să eşueze şi să preia conducerea partidului atunci. Prin ceea ce a făcut, s-a certat cu noi toţi”, a completat Săpunaru. După demisia din funcţia de preşedinte a Senatului a lui Crin Antonescu, funcţia a fost preluată, interimar, de vicepreşedintele Cristian Dumitrescu, senator PSD de Vrancea, pe care Marian Oprişan l-ar fi dorit al doilea om în stat. Acesta nu a avut şansa să rămană în acest post în care a fost ales luni fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
o sa-mi stergeti comentariul, nu-i asa ?, acum 3669 zile, 14 ore, 40 minute, 5 secunde
O mare deziluzie esti si tu Sapunare, pentru toti locuitorii judetului Vrancea. Bravo, domnule Tariceanu !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.