Politică

Oprişan este apărat de socrul lui Predoiu în proces cu firma lui Dragnea

Mihai Boicu
11 mar 2014 3784 vizualizări
Consiliul Judeţean Vrancea a angajat casa de avocatură “Zamfirescu Racoti&Partners" într-un proces cu o miză de 10 milioane de euro.Avocatul Călin Zamfirescu este socrul democrat - liberalului Cătălin Predoiu, la randul său fost partner în firmă.Una din firmele cu care se judecă CJ este Tel Drum, societatea “de casă” a Consiliului Judeţean Teleorman

Consiliul Judeţean Vrancea a angajat casa de avocatură în care este partener socrul democrat – liberalului Cătălin Predoiu, fostul ministrul al Justiţiei, în procesul cu firmele Irindex Group şi Construcţii şi Tel Drum, pentru construirea Centrului de management integrat al deşeurilor. În casa de avocatură “Zamfirescu Racoţi&Partners” unul dintre parteneri este Călin Zamfirescu, socrul prezidenţiabilului Cătălin Predoiu, care a fost şi el partener în această firmă pană în 2008. CJ Vrancea va plăti pentru serviciile casei de avocatură suma de 31.524 lei. Procesul este unul cu o miză de peste 10 milioane de euro, întrucat “Construirea Centrului de Management Integrat al Deşeurilor, Staţiei de Sortare şi Staţie de Compostare în Haret” a fost estimat la nu mai puţin de 53,6 milioane lei. Investiţia face parte din realizarea “Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor”, un proiect finanţat cu fonduri europene, a cărui valoare totală se ridică la peste 43 milioane de euro. Licitaţia a fost caştigată de firma Vega ’93 Galaţi, fapt care nu a convenit celorlalte două firme ofertante, care au contestat procedura de licitaţie şi astfel s-a ajuns la procesul care se află pe rolul Curţii de Apel Galaţi. Avand în vedere sumele mari necesare pentru punerea în practică a investiţiei, interesele firmelor de construcţii este foarte mare. Tel Drum este fosta firmă de drumuri a Consiliului Judeţean Teleorman, care a fost condus de liderul social-democrat Liviu Dragnea, în prezent ministru al Dezvoltării şi Administraţiei Publice. De altfel, se spune că liderul social – democrat a fost tot timpul în spatele societăţii după privatizare. Tel Drum a monopolizat de mulţi ani lucrările publice din Teleorman, iar acum are ambiţia să facă acelaşi lucru şi în alte judeţe ale ţării, evodent la contracte cu multe zerouri. Aceasta în condiţiile în care la Vrancea, societatea drumarilor a fost băgată în faliment chiar de conducerea Consiliului Judeţean.

CJ a pierdut un alt proces cu avocat

Procesul dintre Consiliul Judeţean Vrancea şi cele două firme este abia la început. Raluca Dan, secretarul general al judeţului, a motivat că angajarea unei case de avocatură cu experienţă este necesară avand în vedere miza mare a procesului. “Avand în vedere valoarea foarte mare a procedurii care face obiectul plangerii depuse la Curtea de Apel Galaţi, considerăm că este necesară angajarea unui avocat care să reprezinte interesele Consiliului Judeţean Vrancea. Angajarea unui avocat este necesară şi datorită faptului că dosarul priveşte probleme de achiziţii publice. Întrucat acest domeniu este unul deosebit de complex se impune angajarea unui avocat specializat în probleme de achiziţii publice, evitandu-se în acest fel prelungirea inutilă a procesului şi apariţia unor erori cu ocazia soluţionări cauzei”, se arată în referatul proiectului de hotărare prezentat consilierilor judeţeni pentru aprobare. Înfiinţată în anul 1995, Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) lucrează cu o echipă de 41 de avocaţi şi oferă servicii de asistenţă juridică atat în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cat şi în domeniul avocaturii de business şi al consultantei fiscale. CJ Vrancea a angajat avocat şi pentru alt dosar cu o miză mai mică, dar a pierdut. Instituţia condusă de Marian Oprişan s-a judecat cu societatea Lupinocom şi, după ce a pierdut procesul, trebuie să plătească peste 1 milion lei. Avocatul care a reprezentat instituţia este Marian Tudor, al cărui onorariu a fost de 3.000 lei, plus TVA. Consiliul Judeşean Vrancea are un istoric generos în materie de servicii avocăţeşti, întrucat nu crede în profesionalismul juriştilor din aparatul propriu. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gica, acum 3669 zile, 8 ore, 53 minute, 42 secunde
Dar in procesul cu democratul Vasile Novac ce face consiliul nostru drag ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.