Politică

Plătim un gard de 5 miliarde la Şcoala 5 deşi există unul la terenul de sport

Iulia Crețu
27 feb 2014 1618 vizualizări
Un consilier local a descoperit că, de fapt, şcoala are deja un gard de protecţie, pe partea terenului de sport, care coincide cu partea zidului vechi u şefa de la Investiţii a recunoscut existenţa gardului şi a completat că acum se mai montează unul “în faţa Zidului Stamatineşti”

Consiliul Local a luat la cunoştinţă de nevoia de investiţii la două unităţi de învăţămant din oraş. Este vorba despre Şcoala “Anghel Saligny” şi de Colegiul Naţional Unirea unde municipalitatea vrea să monteze garduri şi să facă o sistematizare pentru reţeaua de ape pluviale. Astfel, potrivit proiectelor de hotărare care s-au aflat la mapa aleşilor pentru şedinţa lunii februarie, la Şcoala “Anghel Saligny” din Focşani se doreşte realizarea unei împrejmuiri metalice pe latura estică a unităţii de învăţămant. Valoarea gardului se ridică la nu mai puţin de 55.000 lei (550 milioane lei vechi). Lucrările ar trebui să se termine în două luni, iar lungimea gardului din plasă de sarmă ar urma să măsoare 147,50 metri liniari. Construcţia se va face pe o fundaţie de beton cu adancimea de 0,8 metri faţă de cota terenului, gardul întinzandu-se paralel cu actuala împrejmuire, la o distanţă de un metru, faţă de zidul vestigiu arheologic neclasat ca monument istoric.

Gard în faţa zidului de piatră Stamatineşti

Faţă de acest proiect, consilierul ţărănist lilian Ilie a obiectat şi a declarat că deja există un gard înalt de trei metri, neînţelegand de ce prin proiect se cereau noi bani pentru o investiţie deja realizată. “Ce votăm noi acum? Am fost în zonă şi am văzut că acolo este deja un gard înalt şi vopsit, deci obiectivul este deja realizat. Ţinand cont de faptul că la şcoală este un zid monument istoric, Zidul Stamatineşti, estetic nu e corect ce s-a făcut şi ce se va mai face. Mă voi abţine”, a declarat consilierul PNŢCD Lilian Ilie. Şefa de la Compartimentul Investiţii, Cristina Costin, a recunoscut că pe latura estică a Şcolii 5 este făcut un gard, ridicat anul trecut, pentru protecţia terenului de sport. “Gardul respectiv este făcut ca protecţie a terenului de sport, împrejmuirea a fost făcută de noi în luna noiembrie 2013. Acum se va face un gard în faţa zidului de piatră Stamatineşti”, a replicat Costin, nelămurind dacă în zonă se vor plăti două garduri de sarmă pentru acelaşi obiectiv. Proiectul a trecut însă cu 19 voturi pentru şi o abţinere. De asemenea, o investiţie s-a propus a se face şi la Colegiul Naţional Unirea, aici fiind vorba despre o valoare de 696.980 lei (6,9 miliarde lei vechi) pentru sistematizare verticală şi împrejmuire. Termenul de execuţie este de 6 luni. Lucrările vor presupune realizarea unei reţele de ape pluviale, amenajare platforme, împrejmuire perimetrală inclusiv cabina de la poartă. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Focman, acum 3707 zile, 22 ore, 37 minute, 31 secunde
Consilierul respectiv si sefa de la investitii, ar trebui sa puna mana pe carte si apoi sa vorbeasca despre zidul respectiv. Zidul din spatele scolii 5 a apartinut familiei Stefan Dascalescu, o veche citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.