Politică

S-au aprobat costurile de întreţinere pentru bătrani la azil şi pentru copiii de creşe

Iulia Crețu
20 feb 2014 1216 vizualizări
Plenul Consiliului Local Focşani a decis preţul aplicat pentru întreţinere pentru bătranii din Căminul pentru persoane varstnice, dar şi pe cel pentru contribuţia copiilor preşcolari din creşe.

Potrivit proiectelor de hotărare, pentru bătrani este vorba de 585 lei lunar (290 lei pentru bunuri şi servicii, 290 lei pentru hrană şi 5 lei pentru inventar). Alocaţia zilnică de hrană pentru asistaţii de la cămin rămane la valoarea lui 2013, 9,5 lei. Conducerea azilului explică majorarea aplicată tarifului lunar. “În 2013, după aprobarea costului lunar mediu, au crescut tarifele la energia termică, apa caldă menaj, apă rece, salubritate, canal, fapt ce a condus la o creştere a valorii facturilor la utilităţi”, se arată în raport. În anul trecut, Căminul pentru varstnici a găzduit lunar, în medie, 43 de bătrani, mai mulţi în lunile de iarnă. În schimb, la creşe s-a propus o diminuare a costului mediu lunar de la 380 lei la 358 lei/copil, în timp ce alocaţia zilnică de hrană va fi tot de 8 lei. Potrivit statisticilor, în anul 2013, cele două creşe din oraş au fost frecventate în medie de 60 de copii zilnic, aceştia bifand în medie 21 de zile lucrătoare în colectivitate. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.