Politică

CL cere lămuriri dacă Oloeriu mai poate rămane sau nu consilier

Ziarul de Vrancea
18 feb 2014 1411 vizualizări
Secretarul municipiului cere ANI conţinutul hotărarii judecătoreşti şi susţine că un punct de vedere va fi exprimat la şedinţa ordinară a CL din această lună u potrivit ANI, Oloeriu îşi pierde mandatul de consilier

Secretarul municipiului Focşani, Eduard Corhană nu se poate pronunţa, deocamdată, în cazul consilierului local PSD Liviu Ioan Oloeriu, declarat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) incompatibil, decizie menţinută definitiv şi irevocabil şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În acest sens, secretarul municipiului a cerut, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie un exemplar după decizia civilă “deoarece nu avem cunoştinţă de conţinutul acestei hotărari judecătoreşti”, după cum se transmite Ziarului de Vrancea printr-un răspuns oficial al municipalităţii. “Raportul va fi prezentat Consiliului Local Focşani în cursul lunii februarie urmand ca acesta să se pronunţe cu privire la solicitarea ANI. În funcţie de concluzia la care va ajunge Consiliul Local Focşani se vor face propuneri către instituţiile abilitate şi despre care urmează să vă informăm”, se mai arată în răspunsul lui Eduard Corhană. Pe 10 februarie 2014, ANI a înaintat Consiliul Local Focşani raportul de evaluare nr. 30464/G/II/15.06.2012 privindu-l pe Liviu Ioan Oloeriu, consilier municipal PSD. ANI consideră că acesta a fost incompatibil în cazul exercitării unui vot pentru nişte spaţii comerciale vizate pentru închiriere chiar de firma pe care acesta o deţinea. La momentul respectiv, Oloeriu şi-a explicat vot prin faptul că hotărarea CL viza mai multe spaţii, la pachet. Totuşi, ANI a menţinut declararea stării de incompatibilitate şi acum Oloeriu este în pericol să-şi piardă funcţia de consilier local. “Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă nu mai poate ocupa această funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămanerii definitive şi irevocabile a hotărarii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”…”constituie temei pentru eliberarea din funcţie”, după cum se arată în decizia Agenţiei Naţionale de Integritate. (Iulia CREŢU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.